Camić: Problemi sjevera odraz odlazeće vlasti

Ukinućemo praksu da partijski vojnici dobijaju privilegije

8075 pregleda 4 komentar(a)
Admir Camić, Foto: privatna arhiva
Admir Camić, Foto: privatna arhiva

Nosilac liste Stranke pravde i pomirenja Bijelo Polje Admir Camić kazao je da su najveći problem te sjeverne opštine iseljavalje, nezaposlenost, siromaštvo, diskriminacija i partijsko zapošljavanje.

Rješavanje tih problema biće, kako je kazao, prioriteti te partije ako dođu na vlast nakon lokalnih izbora u toj sjevernoj opštini 23. oktobra.

Camić je istakao da su navedeni problemi odraz nesavjesne vladavine odlazeće vlasti duge 30 godina.

”Stranka pravde i pomirenja će sve učiniti da riješi problem smanjenja emigracije, koja je rak-rana Bijelog Polja. To je veliki problem Crne Gore i regiona, i bio bi veliki uspjeh da se taj trend makar smanji. To je moguće jedino otvaranjem radnih mjesta i ulaganjem u poljoprivredu i seoski turizam, kao i pokretanjem proizvodnje. Poljoprivreda je budućnost sjevera, ali nažalost, ona je dovedena do uništenja”, kazao je Camić za “Vijesti”.

Rješenje nagomilanih problema vidi u potrebi da se poljoprivrednici oslobode od svih dugovanja, prije svega od nezdravih poljoprivrednih kredita.

”Potrebno je obezbijediti uslove za rad i povećati stočni fond svih onih koji žele da se bave poljoprivredom, a ne samo partijskih vojnika koji jedini funkcionišu u poljoprivrednoj grani i dobijaju sve privilegije i subvencije samo zato što su u partiji koja je na vlasti. Mi ćemo ukinuti takvu praksu. Poljoprivrednike ćemo dijeliti na radne i neradne i to će biti jedino mjerilo. Sa jakom poljoprivredom i jakim seljakom imamo jaku i punu čaršiju”, kazao je Camić.

On je ocijenio da je prednost te partije u odnosu na ostale to što je mješovita i što imaju predstavnike svih vjera i nacija, a jedina ima predstavnike romske populacije.

”Ne dijelimo se na ove ili one. SPP nema politiku ‘ILI -ILI’ nego politiku ‘I -I’. Sve to nas čini jedinstvenim na političkog sceni”, rekao je on.

Poručio je da ako pobijede na lokalnim izborima napraviće vlast koja će proizilaziti iz imena stranke.

”Bićemo na usluzi građanima bez razlike koju političku opciju podržavaju. Bez pravde nema pomirenja a pomirenje je naša obaveza”, kazao je Camić, dodajući da imajući sve u vidu nije teško zaključiti da je ova partija najbolji izbor za glasače na lokalnim izborima u Bijelom Polju.

Bonus video: