Dukaj: Albanci u opštinama Podgorica, Plav i Bar nijesu zastupljeni ni blizu odnosu koji čine u broju stanovnika

"Albanci su uvijek, bez rezerve, bez kalkulacije, iskreno i patriotski opredijeljeni, ne samo za dobrobit lokalnih uprava u kojima žive stoljećima nego i za državu Crnu Goru, za njen razvoj, uspjeh i napredak"

4439 pregleda 13 komentar(a)
Dukaj, Foto: Twiter/mdukaj1
Dukaj, Foto: Twiter/mdukaj1

Albanska alternativa kao nacionalna partija Albanaca u Crnoj Gori učestvuje na lokalnim izborima 23. oktobra u opstinama, gdje zive i Albanci stoljećima, saopštio je Maraš Dukaj, politički direktor Albanske alternative (AA).

"Podgorica, Plav i Bar su gradovi u kojima mi kao autohtoni narod živimo i stvaramo zajedno sa ostalim narodima, sa svojim komšijama i prijateljima. Činjenica je da Albanci nijesu u ovim opštinama zastupljeni ni blizu onom odnosu koji čine u broju stanovnika. Drugi problem je što je Albanaca i među žiteljima ovih opština sve manje. A kapitalni projekti u ovim krajevima gotovo na svakom minimumu", istakao je Dukaj.

On je dodao da tako imamo jednu paradoksalnu situaciju.

"Albanci su uvijek, bez rezerve, bez kalkulacije, iskreno i patriotski opredijeljeni, ne samo za dobrobit lokalnih uprava u kojima žive stoljećima nego i za državu Crnu Goru, za njen razvoj, uspjeh i napredak. Značajan broj naših sunarodnika decenijama bezrezervno podržava političke stranke koje sebe smatraju i nazivaju građanskim, a da one pri tome ne činile dovoljno za Albance kao građane. To pokazuju navedene i brojne druge činjenice", rekao je Dukaj, koji je i ministar javne uprave u Vladi Crne Gore.

On je kazao da su oni u AA preuzeli odgovornost.

"Gdje god smo kao politička partija to učinili pokazali smo i dokazali na djelu da znamo i da možemo da pokrenemo ozbiljne teme sa mrtve tačke i da dođemo do kudikamo drugačije situacije. Najbolji primjer za to je opština Tuzi. I ovdje valja naglasiti da to nijesmo učinili ni na čiju štetu. Naprotiv. Svi žitelji Tuzi, koje god da su nacionalnosti i politickih opredeljenja, vide pozitivne promjene i sada sigurno i sami osjećaju dobrobiti naše vlasti. Dokazali smo i dokazujemo da je vrijeme da Albanci u Podgorici, Plavu i Baru glasaju za svoje autohtone nacionalne predstavnike – za kandidate Albanske alternative", zaključio je Dukaj.

Bonus video: