Milačić: Pozdravljamo brz i pozitivan odgovor Abazovića na inicijativu Prave Crne Gore za smjenu Krivokapića i Konjevića

"Prava Crna Gora je sigurna da će pobjednici 30. avgusta podržati ovu inicijativu i da će ona proći u Skupštini"

7603 pregleda 11 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora pozdravlja brz i pozitivan odgovor Dritana Abazovića na inicijativu Prave Crne Gore za smjenu ministara Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, poručio je Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

"Konstatujemo da je velika šteta što ovaj predlog nije stigao u Skupštinu ranije, što se čekalo na inicijativu Prave Crne Gore, s obzirom da su ova dva ministra prethodnih mjeseci u zemlji i inostranstvu vršili organizovanu kampanju klevete i destabilizacije čitave Crne Gore u cilju predstavljanja organizovanih kriminalnih grupa, njihovog koalicionog partnera Mila Đukanovića i njih samih kao dijela političkog rješenja za Crnu Goru", dodao je Milačić.

Navodi da je narodu dosta teza o "neophodnosti" organizovanog kriminala u cilju "viših interesa", "patriotizma", "odbrane države", plasiranih u kontinuitetu trideset godina.

"Taj narativ je Crnu Goru doveo do ekonomskog, političkog i moralnog dna, dok je građane dijelio i upućivao na međusobnu mržnju i podozrenje. Taj narativ, više od bilo čega drugog, stvorio je kriminalne organizacije u Crnoj Gori koje u svojim rukama drže milijarde eura, čime se ne mogu 'pohvaliti' ni najveće kriminalne grupe u Evropi, Latinskoj Americi i širom svijeta", istakao je Milačić.

Prava Crna Gora je sigurna, kaže on, da će pobjednici 30. avgusta podržati ovu inicijativu i da će ona proći u Skupštini.

"Bez obzira na heterogenost ideologija i političkih razlika među predstavnicima većine, jer je mišljenje svih o radu i karakteru ova dva ministra, kao i njihovom nezvaničnom šefu Milu Đukanoviću, praktično nepodijeljeno - kako u Skupštini, tako i među građanima Crne Gore, bez obzira na politiku, ideologiju, vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost", dodao je Milačić.

Kaže i da je Prava Crna Gora još jednom dokazala ispravnost svojih odluka i svoje politike.

"A, to će sigurni smo potvrditi i građani 23. oktobra na svim lokalnim izborima u Baru, Budvi, Bijelom Polju, Žabljaku, Danilovgradu, Podgorici i svim drugim gradovima širom Crne Gore", zaključio je Milačić.

Bonus video: