Vujošević: Prethodne dvije vlade zaustavile razvoj Bijelog Polja i cijelog sjevera

"Crnoj Gori je potrebno kvalitetno ekonomsko usmjerenje i izlazak na pravi kolosjek, pa svakako da je preduslov daljeg napretka naše države raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora na kojima ćemo dobiti odgovornu vlast", kazao je odbornički kandidat liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”

1367 pregleda 17 komentar(a)
Vujošević, Foto: DPS
Vujošević, Foto: DPS

Radenko Vujošević, kandidat za odbornika sa liste “Prava stvar, Koalicija Još bolje za Bijelo Polje”, kazao je da su prethodne dvije vlade zaustavile razvoj Bijelog Polja, ali i kompletnog sjevera Crne Gore.

"Razvoj sjevera bio je strateški interes i cilj ranijih vlada, čije je glavni stožer bila Demokratska partija socijalista. Takvo opredjeljenje manifestovano je kroz kapitalne investicije u vidu ulaganja u skijališta, putnu infrastrukturu, razvoj turizma i stvaranje drugih neophodnih pretpostavki da mladi ljudi ostanu da žive i stvaraju u svojim rodnim gradovima.

"Nedavno usvojenim rebalansom budžeta, Vlada u tehničkom mandatu, pod budnim okom i odobrenjem premijera, iskazala je svojevrsnu nezainteresovanost za sjevernu regiju, kojom šalju poruku da su njihovi interesi stacionirani van Crne Gore i da su dijametralno suprotni sa strategijom ravnomjernog razvoja Crne Gore.

"Iako svi građani naše države osjećaju posljedice nekompetentnosti, neznanja i nedobronamjernog djelovanja nekadašnjih ministara u najgoroj Vladi u istoriji Crne Gore Spajića i Milatovića, posebne reperkusije osjećaju građani sjevera. To sve upravo zahvaljujući činjenici da su prethodne dvije vlade zaustavile razvoj sjevera, odbacujući interese i potrebe građana ovog dijela Crne Gore, zarad ostvarenja sopstvenih.

"Kako u svim drugim oblastima, ove dvije vlade post tridesetoavgustovskog perioda, su i u ekonomskom smislu iskazale nedovoljan politički kapacitet, neznanje i nekompetenciju. Crnoj Gori je potrebno kvalitetno ekonomsko usmjerenje i izlazak na pravi kolosjek, pa svakako da je preduslov daljeg napretka naše države raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora na kojima ćemo dobiti odgovornu vlast", saopštio je Vujošević.

Bonus video: