Borovinić Bojović: Odlazeća vlast se žali na mene jer ih podsjećam na njihov poraz

"Sve je manje onih koji vjeruju da će DPS nešto učiniti za javno dobro", kazala je nositeljka liste "Za budućnost Podgorice"

4710 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Za budućnost Podgorice
Foto: Za budućnost Podgorice

Ako u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) kažu da su bolje od drugih upoznati sa problemima, zašto ih onda nisu riješili, kazala je nositeljka koalicione liste "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović.

Kandidati za odbornike te koalicije, predvođeni kandidatkinjom za gradonačelnicu, razgovarali su danas sa stanovnicima Donje i Gornje Gorice. Borovinić Bojović je, kako je saopšteno, tom prilikom rekla da ulaskom u politiku nije napustila pristup, navike i praksu koja karakteriše njenu osnovnu profesiju.

"Protivnici iz odlazeće vlasti kazali su štošta o meni, ne samo u ovoj kampanji već u minulih godinu, dvije dana. Žale se na mene još od momenta kad sam postala ministarka zdravlja. I razumijem ih - jer ih podsjećam na njihov poraz i veliku pobjedu naroda.

"Kazali su mi, između ostalog, da ne poznajem detaljno i stoprocentno sve lokalne probleme. Ja sam se bavila i i bavim se liječenjem ljudi. Za taj posao neophodna je posvećenost, pažnja i briga o ljudima. I znate šta prvo radim, kao ljekar? Saslušam ljude. Za razliku od njih, koji to u politici ne čine već godinama, ja činim. A onda rešavam problem. I takav pristup ću da prenesem u politiku", kazala je Borovinić Bojović.

Rekla je da i ona ima pitanja za "one koji se hvale da poznaju probleme Podgorice".

"Ako u DPS kažu da su bolje od drugih upoznati sa problemima, zašto ih onda nisu riješili? Zašto su ulice ovdje, u Gornjoj i Donjoj Gorici, i dalje nedopustivo uske, nedovoljno široke? Pa čak i one ulice na kojima je saobraćaj veoma gust. Zašto su dozvolili da tako često dolazi do kolapsa u ovim naseljima, a rešenja postoje, veoma konkretna. Da se, na primjer, otkupi zemljište od bivših radnika Radoja Dakića’’, istakla je Borovinić Bojović.

Upitala je zašto i dalje fali skoro pedesetak metara bulevara u Gornjoj Gorici prema Danilovgradu.

"Da li je potrebno da podsjećam, da se ovo naselje tretira kao prigradsko a da još uvijek nema riješeno pitanje osnovne škole? Tu je, sada već hronični problem kanalizacije, na koji se žale i u Gornjoj i u Donjoj Gorici. Do kada će jedan broj ulica u Donjoj Gorici da bude bez imena i broja? Sve su ovo pitanja za one koji se hvale da poznaju sve probleme. A koja je svrha poznavanja problema, ako ih već godinama i decenijama ne rešavaju’’, kazala je nositeljka liste koalicije "Za budućnost Podgorice".

Rekla je kako je uvjerena da je sve manje onih koji vjeruju da će "DPS nešto učiniti za javno dobro".

"Zato, dragi sugrađani i sugrađanke, da uočimo razliku. Oni prodaju marketinške pilule za iluzije. Vjerujem da je sve manje onih koji vjeruju da će DPS nešto učiniti za javno dobro. Zar iko očekuje da kandidat DPS-a, koji zastupe sve oni koji su oštetili državu, počne da radi za javno dobro? Od toga nema ništa.

"Vrijeme je da se ozbiljno posvetimo rešavanju problema. Glas za našu listu je upravo to. Da se saslušamo, da se dogovaramo i da zajedno rešavamo probleme. Na taj način, mi otetu Podgoricu vraćamo jedni drugima, vraćamo je tamo gdje pripada. Na taj način mi zajedno odgovaramo na pitanje čija je Podgorica? Odgovor svi znamo, i ponavljaćemo ga sve dok ga ne pretočimo u lijepu stvarnost! Naša je’’, poručila je Borovinić Bojović.

Bonus video: