Balić: Opština Plav će pružati još efikasnije i kvalitetnije usluge građanima

"Smatramo da elektronski servisi mogu značajno olakšati život građanima, da bez odlaska na više šalterskih mjesta mogu ostvarivati svoje zahtjeve", kazao je Balić

3316 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ZAJEDNO pobjednički za Plav
Foto: ZAJEDNO pobjednički za Plav

Opština Plav bila je i u prethodnom periodu otvorena za građane i pokazala veliki stepen transparentnosti u radu, zato ćemo u narednom četvorogodišnjem mandatu, kao odgovorna lokalna samouprava, nastojati da ostanemo istinski servis koji je na usluzi svim građankama i građanima, ali i dodatno unaprijedimo usluge koje koristi lokalno stanovništvo, saopštio je kandidat na listi "Zajedno pobjednički za Plav" (SD, DPS, SDP), Alen Balić.

"Stoga ćemo raditi na uvođenju novih i nadograđivanju postojećih servisa, s ciljem da budu što dostupniji, a administraciju učiniti što pristupačnijom za sve građane, da bi bila još usklađenija s njihovim očekivanjima i usmjerena na njihove svakodnevne zahtjeve", kazao je Balić.

On je istakao da su neki od ciljeva koalicije na čijoj listi se nalazi dominantnije pružanje digitalnih usluga građanima i promocija elektronskih servisa koji bi imali višestruku namjenu i doprinijeli modernizaciji rada lokalne samouprave, ali i dostupnosti usluga građanima, te poslovne procese učinili još efikasnijim, a kvalitet usluga boljim.

"Smatramo da elektronski servisi mogu značajno olakšati život građanima, da bez odlaska na više šalterskih mjesta mogu ostvarivati svoje zahtjeve", naveo je Balić.

Prema njegovim riječima, unapređenjem elektronskih servisa, koji će biti oblikovani prema potrebama građana, a čije usluge pružaju lokalne službe, doprinijeće se uštedi vremena i novca građana, omogućavajući im da elektronskim putem upućuju zahtjeve, sugestije i dobijaju informacije od javnog značaja.

"Želimo u narednom mandatu da idemo korak dalje, unaprijedimo poslovne procese i uvođenjem servisa za građane u elektronskom i digitalnom obliku, kreiramo jednostavnije, brže i bolje javne usluge, a koje su u skladu sa savremenim potrebama našeg stanovništva", zaključio je Balić.

Bonus video: