Borovinić Bojović: Vrijeme je za rješavanje starih problema i nove sadržaje

"Sve što smo mi građani Podgorice pokušali da riješimo, svako u svom naselju, uglavnom je ignorisano. Komunikacije između Gradske uprave i nas građana, skoro da nema", kazala je Borovinić Bojović

4944 pregleda 7 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović kazala je prilikom posjete Zagoriču, da je u minule četiri godine, lokalna vlast šminkala Podgoricu, a probleme nije rješavala, te da je vrijeme da se to promijeni.

Ona je istakla da su ignorisani mnogi apeli, prijave i inicijative građana.

"Sve što smo mi građani Podgorice pokušali da riješimo, svako u svom naselju, uglavnom je ignorisano. Komunikacije između Gradske uprave i nas građana, skoro da nema. Osim kada to odgovara raspoloženju odlazeće gradske uprave. Nije problem samo nedostatak razgovora i odsustvo dogovora između građana i vlasti, problem je što su vas ubijedili da ste jedni drugima krivi za nerješavanje problema", rekla je Borovinić Bojović.

Ona je rekla da u ovom dijelu Podgorice postoje problemi legalizacije zemlje, napona struje, brojni infrastrukturni problemi, često kiša izaziva kolaps saobraćaja.

"To ćemo da rješavamo, zajedno i u dogovoru. Nekada to ide teže, nekada lakše, kao i u svakom poslu, ja to najbolje znam kao ljekarka. Ali tamo gdje ima volje, istrajnosti i upornosti, ima i rezultata. Za početak, da ispunimo obavezu, prvu koja zavisi od nas, a to znači da 23. oktobra razvlastimo DPS i da počnemo da razgovaramo, da se dogovaramo i da radimo. Rješavamo sve, dovršićemo i izgradnju šetališta, da Zagorič dobije i novi sadržaj. Vrijeme je za rješavanje starih problema i uvođenje novih sadržaja", kazala je Borovinić Bojović.

Bonus video: