Krapović: Budvi potrebni novi, moćniji i razvojni projekti, a ne samo rekonstrukcije postojećih

"Realizacijom projekta Arterija Budve ili Budva ARTery, nove promenade na koritu Grđevice, naš grad bi dobio savremenu promenadu sa više manjih trgova, odnosno otvorenih amfiteatara koji će nositi imena znamenitih Budvanki i Budvana", kazao je Krapović

2200 pregleda 10 komentar(a)
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora

Budvi su potrebni novi, moćniji i razvojni projekti, a ne samo rekonstrukcije postojećih, poručio je Dragan Krapović, nosilac liste "Idemo ljudi - Dragan Krapović - Demokrate - Demos". "Realizacijom projekta Arterija Budve ili Budva ARTery, nove promenade na koritu Grđevice, naš grad bi dobio savremenu promenadu sa više manjih trgova, odnosno otvorenih amfiteatara koji će nositi imena znamenitih Budvanki i Budvana. Takođe, na promenadi je predviđen i posebno osmišljeni prostor za djecu kao i kontrolisani i uređeni komercijalni dio za prodaju lokalnih suvenira, slika i sličnih djelatnosti", saopštio je Krapović.

Kazao je da ideja predstavlja moderno rješenje da se se korito Grđevice u dužini od 1,6 kilometara poploča, sa propratnim zelenim oazama i biciklističkom stazom, a sa namjerom da bude pješački koridor. "Smatramo da ćemo ovim projektom oživjeti ovaj dio grada, poboljštati pješačku komunikaciju i spojiti budvansku zaobilaznicu i Maine sa Slovenskom plažom, pa tako dati novu ekonomsku vrijednost objektim duž ove promenade. "Svakim novim projektom borimo se da naša Budva bude urednije, atraktivnije i bolje mjesto za njene građane", kazao je Krapović.

Bonus video: