Mijović: Petrovac da postane zasebna opština, ostvaruje veće prihode od polovine postojećih opština

“Učinićemo da se Petrovac i čitavo područje Paštrovića ubrzano razvije u savršenoj harmoniji sa njenom prekrasnom prirodom i principima javnog-privatnog partnerstvu koji u potpunosti uvažavaju interese lokalnih mještana”, ističe Mijović

2966 pregleda 3 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Cilj liste “Može Budva, može Crna Gora” je da Petrovac postane zasebna opština u skladu sa inicijativom čiji je jedan od pokretača i potpisnika bio kandidat za odbornika sa te liste Dejan Mijović.

Kako je kazao Mijović, Petrovac to zaslužuje i to može biti jer ostvaruje veće prihode od polovine postojećih opština.

“Učinićemo da se Petrovac i čitavo područje Paštrovića ubrzano razvije u savršenoj harmoniji sa njenom prekrasnom prirodom i principima javnog-privatnog partnerstvu koji u potpunosti uvažavaju interese lokalnih mještana”, ističe Mijović.

On je kazao da će, ukoliko mu građani pruže podršku, raditi na tome da se Petrovac i Budva odbrane od "kriminalne građevinske mafije koja bezdušno prisvaja i trajno devastira njihov dragocjeni prostor".

Dodaje da će "učiniti to kao što smo zajednički uspješno odbranili Buljaricu koju je vrh te mafije htio da otme, a mještane iseli iz njihovih domova”.

Istakao je da će jedan od prvih budućih poteza "u odbrani Petrovca od mafije" biti podnošenje zahtjeva za rušenje "nezakonito izgrađene preglomazne betonske skalamerije" i hotela od devet spratova na pjeni od mora koji, kako kaže, urušavaju ljepote grada.

Naglašava da će inicirati njihovo svođenje na pet spratova u skladu sa detaljnim planom predstavljenim građanima i to na teret investitora.

“Naš cilj je da se ne samo Petrovac i Budva, već i sva Crna Gora brzo dekriminalizuje i ustroji kao demokratska, ekološka, socijalna i pravna država, koja zaslužuje da postane članica Evropske unije" zaključuje Mijović.

Bonus video: