Kovač: Glavni grad da postupi po presudi Upravnog suda

"Današnje saopštenje Glavnog grada povodom presude Upravnog suda, kao i najava sjutrašnje sjednice na kojoj bi se birao novi gradonačelnik, čin je nepimjerenog i neprihvatljivog uticaja na rad sudstva i istovremeno nepoštovanje odluke Upravnog suda"

13867 pregleda 19 komentar(a)
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar pravde Marko Kovač pozvao je Glavni grad da se "vrati u okvire zakona" i da postupi u skladu sa presudom Upravnog suda.

Upravni sud poništio je danas odluku Skupštine Glavnog grada, kojom je 5. jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković. Sud je, između ostalog, presudio da nije utvrđeno na koji vremenski period se Vuković bira na mjesto gradonačelnika i da je na to mjesto izabran prije isteka prethodnog mandata.

Iz Glavnog grada je saopšteno da odluka Upravnog suda predstavlja direktno uključivanje pojedinih nosilaca sudske funkcije u političku kampanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici, čime se krši načelo samostalnosti lokalne samouprave, koje garantuje Ustav Crne Gore.

"Današnje saopštenje Glavnog grada povodom presude Upravnog suda, kao i najava sjutrašnje sjednice na kojoj bi se birao novi gradonačelnik, čin je nepimjerenog i neprihvatljivog uticaja na rad sudstva i istovremeno nepoštovanje odluke Upravnog suda", naveo je Kovač.

Bonus video: