Demokrate: Sa Markovićem nećemo ni u istu prostoriju, a kamoli za isti sto

"Zaključak - čim smo razočarali Markovića, na pravom smo putu sa kojeg nećemo skretati", kaže se u reagovanju Demokrata
21 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 29.09.2017. 16:00h

Premijer Duško Marković pokušava još jednom da prevari opozicione političke subjekte, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore, i poručili da sa Markovićem neće "ni u istu prostoriju, a kamoli za isti sto".

Marković je ranije danas, komentarišući najave dijela opozicije da očekuju datum izbora, kazao da u toj poruci nema ništa novo i da je to još jedno razočaranje koje dolazi iz opozicije.

U reagovanju Demokrata navodi se da ta partija nije ni nastala da bi oduševila Markovića i njegove partijske kolege, nego da bi ih razočarala u svakom smislu, „jer su to ljudi koji žive i rade po naopakom sistemu vrijednosti u odnosu na korpus univerzalnih vrijednosti i demokratskih načela koja važe u civilizovanom svijetu“.

"Zaključak - čim smo razočarali Markovića, na pravom smo putu sa kojeg nećemo skretati", kaže se u reagovanju Demokrata.

Prema njihovim riječima, svojom današnjom izjavom i izvrtanjem činjenica i stvarnosti „kako samo zna premijer koji je specijalista primijenjenog prisluškivanja, zamjenik šefa OKG je dokazao da nije ni stvarni predsjednik Vlade, ni stvarni potpredsjednik Demokratske partije socijalista.

"Već klasični kalkulant koji u svom maniru pokušava još jednom da prevari opozicione političke subjekte", dodaje se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da, što se izbora tiče, Marković zna da će ih biti, "samo mu to šef još uvijek nije rekao, jer mu je on očigledno posljednja rupa na svirali".

"Markoviću, imaš zahtjeve opozicije, na tvom šefu je da kaže da ili ne, jer od tebe i ne očekujemo odluku, a na nama da vas potpuno porazimo. Dakle, uzalud čekaš, jer sa tobom i tvojim šefom nećemo ni u istu prostoriju, a kamoli za isti sto", poručili su iz te partije.

Oni su ponovili da nema razrješenja političke krize i povratka u parlament, dok se ne ispune uslovi - novi parlamentarni i novi lokalni izbori u Nikšiću, najkasnije zajedno sa predsjedničkim.

"Kao i dok radne grupe, sačinjene od predstavnika svih političkih subjekata, na ekspertskom nivou, ne dogovore implementaciju uslova za njihovo održavanje. Prema tome, Markoviću, uzaludna ti je namjera formalizovanja poziva za pregovore, jer si ovim dokazao da ti je cilj još uvijek isti - samo fingiranje demokratije i traženje izgovora i stvaranje alibija pred predstavnicima međunarodne zajednice, a ne izlazak iz krize. Svaka čast kod koga ti to prođe. Kod nas ne prolazi", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: