Vuković: Trudili smo se da sačuvamo duh Podgorice i učinimo da postane moderan evropski grad

"Kao što smo izgradili šetalište duž rijeke Morače, u četiri naredne godine izgradićemo šetalište duž Ribnice i pokušati da povežemo ta dva šetališta, kako bismo spustili život na podgoričke rijeke i oživjeli uspomene koje su za ovaj prostor vezane"

5458 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Pokret Svi za naš grad
Foto: Pokret Svi za naš grad

Pokret "Svi za naš grad - Ivan Vuković" održao je na obali Ribnice mini konvenciju kojoj su prisustvovali stanovnici mjesnih zajednica "Stara varoš", "Drač" i "19 decembar".

Vuković je, kazao da "nije slučajno" što su te tri MZ ostavljene za sami kraj kampanje.

"Vratili smo se na mjesto gdje je počela jedna posebna priča o jednom posebnom gradu koji slavi ljubav i koji nikad nije dozvolio da se ovdje odomaći mržnja, grad koji ne toleriše nego slavi svoje razlike - naša Podgorica jedna jedina. Trudili smo se da sačuvamo taj duh, a da istovremeno uradimo sve što smo mogli da učinimo da se Podgorica intenzivno razvija i da postane moderan evropski grad i danas sam veoma ponosan na to kako nas svijet doživljava", rekao je Vuković.

Iz pokreta "Svi za naš grad" je saopšteno da je Vuković kazao da dok se lokalna uprava trudila da Podgoricu pretvori u moderan evropski grad, da je imala smo jednu obavezu - "da ne dozvolimo da taj ubrzani razvoj ugasi onaj posebni duh bez kojeg su nam džaba svi novi bulevari, svi novi parkovi, sva nova igrališta, a to je duh stare Podgorice".

"Da ga sačuvamo i pokažemo posebno poštovanje upravo prema ovom dijelu grada, prema Staroj varoši, prema Draču – prema MZ 19. decembar, jer tu je sve počelo. Danas vidim nove simbole progresa, nove simbole ljepote ovoga dijela grada, ovaj most koji smo uredili, ulicu Brijeg Ćukovića koja je toliko važna za identitet grada, pa nešto dalje ulicu Slobodana Škerovića koja nikada nije bila ljepša, pa Ulicu Vlada Martinovića za čiju rekonstrukciju ćemo raspisati tender vrijedan 800.000 eura naredne sedmice, nakon što pobijedimo u nedjelje", rekao je Vuković, koji je nabrojao projekte koji su realizovani u te tri MZ.

Pokret Svi za naš GRAD
foto: Pokret Svi za naš grad

On je naveo da će, "nakon što pobijedimo 23. oktobra" novim pješačkim mostom povezati Staru i novu Varoš.

"Da damo dodatni podstrek turističkoj valorizaciji, da otvorimo taj biser za strance i ljude koji ovdje žive i na simboličkoj ravni konačno vratimo dug tom mjestu bez kojeg nema Podgorice - jer nema nove Podgorice bez Stare varoši".

Vuković je, kako se navodi u saopštenju, podsjetio i na sudbinu projekta rekonstrukcije tamnice Jusovača i naglasio da će, uprkos izostanku podrške Vlade, glavni grad uraditi taj posao sam.

"Kao što smo izgradili šetalište duž rijeke Morače, u četiri naredne godine izgradićemo šetalište duž Ribnice i pokušati da povežemo ta dva šetališta, kako bismo spustili život na podgoričke rijeke i oživjeli uspomene koje su za ovaj prostor vezane", kazao je Vuković.

On je naveo da će "sa ili bez podrške državnih institucija biti izgrađen nastavak Bulevara Save Kovačevića i na taj način ovaj dio grada povezati sa Zmaj Jovinim bulevarom".

Vuković je, saopšteno je, kazao da je Crna Gora "2020. godine ušla u pogrešan voz" o da danas "dobro na svojoj koži osjećamo posledice rada, odnosno nerada tih ljudi".

"Ono što je najgore je to da je multietnički sklad ugrožen svuda u Crnoj Gori, osim u Podgorici, jer Podgorica nije i neće to nikada dozvoliti. Podgorica će ostati ono što je vazda bila, ostaće na pravom putu da bi se i Crna Gora vratila na pravi put", rekao je Vuković.

Bonus video: