Zoronjić: Baru potrebni državni fakulteti kako bi postao grad mladih

“Bar može mnogo više od trenutne percepcije da se u njemu lako stiže do diplome ili da služi za magistriranje službenika kako bi im plate bile veće”, naveo je odbornički kandidat liste "Može Bar. Može Crna Gora"

2394 pregleda 4 komentar(a)
Zoronjić, Foto: URA
Zoronjić, Foto: URA

Fikret Zoronjić, odbornički kandidat liste "Može Bar. Može Crna Gora", kazao je kako je potrebno da Bar ima državne fakultete da bi u punom smislu postao grad mladih.

Lokalna samouprava, kako je naveo, treba da inicira kod Univerziteta Crne Gore otvaranje odjeljenja pojedinih fakulteta u tom gradu.

"Informacione tehnologije koje obezbeđuju svršenim studentima brza zaposlenja i relativno visoke zarade bi mogle postati poseban fakultet u okviru UCG sa sjedištem u Baru", saopštio je Zoronjić.

Lokalna samouprava bi, kako je kazao, u tom slučaju trebalo da obezbijedi “coworking” prostore namijenjene mladima koji bi započinjali svoje poslove, prvenstveno iz oblasti kreativnih industrija.

Zoronjić je kazao kako je postojanje nekoliko privatnih fakulteta dodatna potvrda da Bar ima potencijal da bude studentski centar, te da bi, otvaranjem državnih fakulteta, taj grad "dobio dodatno na imidžu i prepoznatljivosti".

“Bar može mnogo više od trenutne percepcije da se u njemu lako stiže do diplome ili da služi za magistriranje službenika kako bi im plate bile veće”, zaključuje Zoronjić.

Bonus video: