Milačić: Režim pada i u Baru

"Naš zadatak jeste da damo puni doprinos da za nekoliko dana budemo dio političke i druge istorije ovog grada i Crne Gore, tako što ćemo nakon 30 godina ovdje u Baru smijeniti režim", rekao je lider Prave Crne Gore

3571 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora
Foto: Prava Crna Gora

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da na lokalnim izborima u Baru u nedjelju "režim pada" i u tom gradu i da će to biti "odgovor na tone koakina i cigareta koje su prošle kroz luku Bar".

Prava Crna Gora održala je predizborni skup u Baru na kojem su se okupljenima, pored Milačića , obratili i nosilac liste Prave u Baru Vukan Golubović, kao i kandidati za odbornike Miodrag Šćepanović, Natalija Novićević i Teodora Radulović.

"Večeras se od ljudi koji su ovdje govorili nisu čula lažna obećanja. Čula se priča časnih i poštenih ljudi, koji vam nisu prodavali asfalt u Mrkojevićima, vodu u Dobrim vodama, šetališta u Sutomoru i slično. Zato što mi možemo samo jedno da obećamo, da ćemo dati svoj maksimum da uradimo sve što je do nas da se ovdje živi bolje. Naš zadatak jeste da damo puni doprinos da za nekoliko dana budemo dio političke i druge istorije ovog grada i Crne Gore, tako što ćemo nakon 30 godina ovdje u Baru smijeniti režim. Bar je centar i jedan od temelja njihovog zla. Ne zbog građana, već zbog ove luke odakle je glavni pipak njihove mafijaške hobotnice. Njima je Bar 30 godina služio, a i sada pokušavaju da to očuvaju, da brodovima stigne kokain, stignu cigarete, da ih pretovare i sa njima odu direktno u štab DPS-a kod Mila Đukanovića i da tim novcem finansiraju svoje kampanje, svoja nepočinstva, svog Zvicera, svog Belivuka, svog Miljkovića, svoje kasape i satrape, svoje Lazoviće, pa da naša djeca ovdje po Baru gledaju fijukanje metaka, ubistva, kriminal", rekao je Milačić.

Dodao je i da je "to priča o DPS-u u Baru i priča koju treba da pobijedimo u nedelju".

"To je taj Bar o kome se priča u Italiji, odakle su išli gliseri, prevozili drogu, oružje i sve ostalo. Oni nakon svega toga dođu da nam govore o 100 metara asfalta u Mrkojevićima i o vodi u mjestu koje se zove Dobre vode, a u kojima nema vode. U nedelju režim pada i u Baru, to će biti odgovor na tone koakina i cigareta koje su prošle kroz luku Bar", rekao je Milačić.

Golubović je kazao da će se ta partija, ukoliko od 23. oktobra bude dio lokalne vlasti, pobrinuti da svi oni koji misle da na podjelama i mržnji mogu da vladaju Barom odu u politički zaborav.

"Pobrinućemo se da nikad više ne ponize naš grad i naše građane. Devastatori, šverceri, kriminalci i tajkuni neće nikad više moći da nanesu ni jednu jednu štetu prirodnim ljepotama naše opštine, luci, kulturno-istorijskoj baštini i privredi ovog grada. Neće, jer im mi nećemo dati. Od 23. oktobra, njihova vlast pada i u našem gradu, a građani Bara dobijaju dugo željenu slobodu".

Golubović je kazao i da Bar od 23. oktobra "kreće da gradi novo, pravednije i zdravije društvo".

"Zbacuje švercerske okove i kriminalne lance kojima su ga, tri decenije, sputavali da se razvija i napreduje. Lance i okove koji su, od grada koji bi mogao biti najbogatija i najprosperitetnija crnogorska opština, napravili monetu za potkusurivanje partijskih interesa DPS privrednika, propalih, kontraverznih biznismena i tajkuna sumnjivog porijekla. Nije im Bar od đeda ostao, pa da sa njim rade šta ih je volja. Sa ovog mjesta, poručujemo im da nemaju pravo da pljačkaju naš grad. Da ga ruše i da ga daju u sumnjive koncesije. Nemaju pravo ni da sjeku naše maslinjake, čemprese i druge simbole grada i ophode se prema njima kao da su obična korov. Nemate, gospodo iz DPS-a, pravo da naš turistički, privredni i poljoprivredni potencijal satirete do temelja zbog ko zna kojih i ko zna čijih interesa. Da od naše luke pravite mjesto kriminalnih aktivnosti i javašluka zbog koga nam se cijeli svijet smije. Nemate pravo i vrlo brzo će vam Barani to staviti do znajnja jednom za svagda. Mi smo spremni da se uhvatimo u koštac sa najizazovnijim temama i stanemo u odbranu interesa svih građana i povedemo otvoren obračun sa kriminalom. Mi se njih ne plašimo i nećemo ustuknuti. I nemamo čega da se plašimo jer nikad nije bilo i nikad neće biti da je kriminal bio jači od ruke pravde vođene časnim ljudima kad se ujedine", rekao je Golubović.

Bonus video: