Svaki građanin/ka može pomoći u suzbijanju zloupotreba. Uključi se!

Za vas kreiramo izbornu zajednicu na YouTube kanalu koja vam omogućava direktno učešće i komunikaciju našim analitičkim centrom

25391 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CDT
Foto: CDT

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) sprovodi građansko posmatranje izbora.

Akreditovane posmatrače imamo na svim biračkim mjestima u Podgorici, a u preostalih 13 opština izbore nadgledamo kroz rad mobilnih timova.

Pored ovoga, ustaljenog načina rada, svi dobronamjerni građani i građanke mogu pomoći i uključiti se u posmatranje izbora.

Za vas kreiramo izbornu zajednicu na YouTube kanalu koja vam omogućava direktno učešće i komunikaciju našim analitičkim centrom.

Za praćenje izbornog dana i učešće u zajednici koristite link:

Tu su podaci o odzivu birača (u 8, 9, 11, 12, 15, 18, 19, 20h) za Podgoricu, o eventualnim kršenjima izborne procedure i različitim vrstama događaja u svim opštinama.

Pišite nam o dešavanjima, utiscima sa biračkih mjesta, eventualnim kršenjima ili pritiscima – mi ćemo preko akreditovanih ljudi na biračkim mjestima ta tvrđenja provjeriti i pomoći vam.

Pitajte sve što vas zanima o izborima i šaljite nedoumice vezane za izborni proces – mi ćemo na posebnim Q&A sesijama i uživo odgovarati na vaša pitanja.

Za praćenje izborne večeri i učešće u zajednici koristite link:

Odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta, pratite uživo pristizanje glasova sa svih biračkih mjesta i projekciju izbornog rezultata sa reprezentativnog uzorka u Podgorici.

Pratite zanimljive komentare i analize rezultata. Pišite nam svoje utiske. Uključite se u diskusuju i pitajte sve što vas zanima.

Ostanite informisani i glasajte slobodno!!!

Projekat nadgledanja izbora podržava Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED). Procjene i zaključci koje saopštavamo su isključiva odgovornost CDT-a i ne moraju nužno da održavaju stavove donatora.