Đurović na poziv Jandrokovića i Stefančuka učestvuje na Krimskoj platformi

"Usvajanjem Deklaracije o uspostavljanju međunarodne Krimske platforme dogovoren je format konsultacija na vladinom, parlamentarnom i ekspertskom nivou za rješavanje pet prioritetnih oblasti koje se tiču odnosa prema Ruskoj Federaciji"

4173 pregleda 4 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, na poziv predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Verhovne rade (Parlamenta) Ukrajine Ruslana Stefančuka, učestvovaće na Prvom parlamentarnom samitu međunarodne Krimske platforme.

Kako se navodi iz crnogorskog Parlamenta samit će biti održan u Zagrebu od 24. do 25. oktobra.

"U avgustu 2021. godine 48 država i međunarodnih institucija održale su samit u Kijevu, na kome je usvojena Deklaracija o uspostavljanju međunarodne Krimske platforme, kojim je dogovoren format konsultacija na vladinom, parlamentarnom i ekspertskom nivou za rješavanje pet prioritetnih oblasti koje se tiču odnosa prema Ruskoj Federaciji, koja je započela vojnu agresiju na Ukrajinu - politika nepriznavanja, sankcije, ljudska prava, bezbjednost i sloboda plovidbe, ekonomske i ekološke posljedice okupacije", navodi se u saopštenju.

Dodaju da očekuju da će uspostavljanje parlamentarne dimenzije Krimske platforme dati snažan podsticaj ostvarenju osnovnih ciljeva Krimske platforme.

"Na marginama Samita predsjednica Đurović imaće niz bilateralnih susreta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: