Komnenović: Koalicija oko DPS nema šansu da formira vlast u Tivtu

U Tivtu su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 11.993 građana

85784 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.10.2022. 00:12h

Koalicija "Željko Komnenović: Narod pobjeđuje-Demokratska Crna Gora-Pokret Evropa sad-Demokratska srpska strana-Da zapečatimo!", osvojila je deset mandata na lokalnim izborima u Tivtu, kazao je nosilac izborne liste Željko Komnenović i dodao da se nastavlja kontinuitet vlasti u tom gradu.

On je rekao da koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS), koju čine i Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, u Tivtu nema šansu da formira vlast.

“DPS nema nikakvu šansu da formira bilo kakvu koaliciju, ni sa Hrvatskom građanskom inicijativom (HGI)”, kazao je Komnenović.

On je naveo da je, prema preliminarnim rezultatitma sa obrađenih svih biračkih mjesta, koalicija Prava stvar za Tivat svih nas , okupljena oko DPS-a, osvojila 12 mandata.

„Naša koalicija osvojila je deset mandata, Demokratski front tri, HGI tri mandata“, kazao je Komnenović.

On je rekao da je Krtoljska lista – “Složno svi!” osvojila dva mandata.

Kako je naveo, Tivatska akcija i Bokeški Forum osvojili su po jedan mandat, a ispod cenzusa su koalicija URA-e i Socijalističke narodne partije i Arsenal za Tivat.

Opštinska izborna komisija saopštila je da je u Tivtu do 20 časova izlaznost 64,74 odsto birača.

Prema ranijim nezvaničnim podacima bliskim stranačkim izbornim štabovima, na 75 posto obrađenog materijala koalicija predvođena DPS-om imala je 33 odsto glasova, a koalicija Da zapečatimo 28 odsto. HGI i DF imaju po osam, Krtoljska lista sedam, a Tivatska akcija i Bokeški Forum po četiri odsto glasova.

Krtoljska lista ima 13 odsto, HGI ima 11 odsto, DF 10 odsto, a Bokeški Forum i Tivatska akcija po pet odsto.

Prema nezvaničnim rezultatima, najviše mandata u tom trenutku imala je koalicija predvođena DPS-om - 12. Koalicija Da zapečatimo 10, DF i HGI po 3 mandata, Krtoljska lista 2, a Bokeški Forum i Tivatska Akcija po jedan mandat.

Prema nezvaničnim informacijama bliskim stranačkim štabovima, formiranje nove vlasti u Tivtu zavisiće od jednog odbornika BF-a.

Koalicija URA-SNP i lista Arsenal za Tivat trenutno su ispod cenzusa.

Predsjednik OIK Tivat Ognjen Vukasović kazao je da je izborni proces u tom gradu prošao mirno i bez evidentiranih većih nepravilnosti.

OIK se večeras neće više oglašavati, a prve nezvanične rezultate izbora saopštiće sjutra ujutro.

U Tivtu su danas održani lokalni izbori, a pravo glasa imalo je 11.993 građana

Kako su tekli izbori u Tivtu pročitajte na našem blogu.

Bonus video: