DPS: Politički dijalog sa opozicijom samo u institucijama sistema

Oni su izjavili da zakonitost i legitimnost izbornog procesa i njegovih rezultata u više navrata potvrdili su svi relevantni međunarodni činioci, organizacije i institucije, pa je, prema mišljenju DPS-a, krajnje "iracionalno očekivanje dijela opozicije da upravo sa tih adresa dobiju podršku za ponavljanje izbora"
87 pregleda 5 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 29.09.2017. 10:00h

Jučerašnji sastanak dijela opozicije još jedna je potvrda apsurdne pozicije u kojoj su se oni isključivo svojom krivicom našli, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista.

Oni su izjavili da zakonitost i legitimnost izbornog procesa i njegovih rezultata u više navrata potvrdili su svi relevantni međunarodni činioci, organizacije i institucije, pa je, prema mišljenju DPS-a, krajnje "iracionalno očekivanje dijela opozicije da upravo sa tih adresa dobiju podršku za ponavljanje izbora".

"Pored neprincipijelnog stava opozicionih lidera da selektivno priznaju ishod izbora, i to u zavisnosti od toga da li im rezultat odgovara ili ne, istrajavanje na ponavljanju izbornog procesa, još jedan je dokaz političkog diletantizma ove grupacije. O namjerama i ulozi onog dijela opozicije koji je plaćen ruskim novcem, svjedoči aktuelni sudski proces kao i brojne izjave visokih zvaničnika zemalja Evropske Unije i NATO -a. Njihovi finansijeri i nalogodavci, veoma otvoreno ističu svoju ulogu u okupljanju i usmjeravanju crnogorske opozicije, kako bi se destruktivna petokolonaška misija prema državi nastavila. Kada iz tog dijela opozicije, iznajmljenog i rentiranog od stranog faktora, dolaze zahtjevi za ponavljanjem izbora, oni se mogu tumačiti samo kao želja za popravnim ispitom pred njihovim mentorima, pokušaj da kamufliraju svoju nesposobnost i opravdaju ne mali novac koji su razni železnjakovi, rešetnjikovi i slični zagovornici ruskog hegemonizma u njih uložili. Međutim, kada onaj dio opozicije koji sebe naziva "građanskom", među kojima su i stranke koje se deklarišu kao "procrnogorske", nastupa podjednako ucjenjivački, nipodaštavajuću državne institucije i većunsku volju građana, postavlja se pitanje njihovih motiva i namjera", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su još jednom napomenuli da je stav Demokratske partije socijalista da se politički dijalog sa opozicijom može voditi samo u okviru institucija sistema.

"Svako insistiranje na ponavljanju izbora, izraz je političke neodgovornosti opozicionih lidera i znak krize identiteta u kojoj se već duže vrijeme nalaze", smatraju u DPS-u.

Bonus video: