SDP: Prihvatamo poruku građana, političko djelovanje ćemo kreirati shodno porukama koje su poslate na izborima

Smatraju da ovi izbori pokazuju da su ojačale snage koje imaju snažan populistički iskaz, a da koncept kojim su nastupile građanske i suverenističke stranke "nije bio dovoljno dobar", posebno u Glavnom gradu, da se tome suprotstavi

13735 pregleda 67 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) prihvata poruku građana i političko djelovanje će kreirati shodno porukama koje su birači poslali na izborima, saopštili su iz te partije.

Smatraju da ovi izbori pokazuju da su ojačale snage koje imaju snažan populistički iskaz, a da koncept kojim su nastupile građanske i suverenističke stranke "nije bio dovoljno dobar", posebno u Glavnom gradu, da se tome suprotstavi.

"Očigledno je da se moraju tražiti drugačiji, demokratski, načini i modeli političke borbe i drugi odgovori u odnosu na narastujući populistički i nacionalistički trend", kazali su oni.

Kako su kazali, građanske koalicione liste biće nosioci nove vlasti u Baru, Bijelom Polju i Plavu. "SDP je osnažio svoju odborničku podršku u Budvi, Tivtu, Baru, Rožajama, Podgorici, zadržao broj odbornika u Kolašinu, Bijelom Polju, Plavu".

"U Podgorici građanska lista koja je formirala Pokret “Svi za naš grad” nije uspjela da ostvari pobjedu i pored dobre kampanje i rezultata nosioca liste Ivana Vukovića u prethodnom periodu. Svakako nijesmo tim zadovoljni, ali čestitamo pobjednicima izbora", navodi se u saopštenju.

Poručili su da će nastaviti sa snažnom borbom za građanski evropski, demokratski i reformski opredijeljeno društvo, da se poruke izbora moraju razumjeti, a greške ispravljati.

"Mi ne odustajemo i dalje vjerujemo da je građanska, evropska i sekularna Crna Gora, članica NATO i buduća članica EU jedino ispravan politički put", kazali su oni.

Iz SDP-a su se zahvalili građanima na podršci građanskim izbornim listama na kojima su bili u koaliciji sa drugim partijama. Zahvalili su se i građanima Danilovgrada gdje su nastupili sa konceptom “SDP i Građani” i "ostvarili solidnu podršku 4,3 odsto u velikoj konkurenciji od 11 izbornih lista".

Bonus video: