Abazović preuzima MVP, Adžić odbranu, Kovač na čelu BOK-a

Skupština je 21. oktobra glasovima poslanika "stare većine", njih 41, razriješila ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića

76577 pregleda 57 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Sa jedne od sjednica Vlade, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović preuzeće koordinaciju nad Ministarstvom vanjskih poslova nakon što je Skupština razriješila ministra Ranka Krivokapića, saznaju "Vijesti".

Ministarstvom odbrane će vjerovatno koordinisati sadašnji ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, dok bi na čelo Biro za operativnu koordinaciju (BOK) trebalo da bude ministar pravde Marko Kovač.

Skupština je 21. oktobra glasovima poslanika "stare većine", njih 41, razriješila ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića.

Inicijativu za njihovu smjenu podnio je Abazović, a u obrazloženju koje je uputio predsjednici Skupštine Danijeli Đurović se, između ostalog, navodi i da je "u periodu od izglasavanje nepovjerenja Vladi do podnošenja ovog predloga, javno djelovanje ministara Konjevića i Krivokapića u kontinuitetu odstupalo od zvaničnog stava Vlade".

"Dok je njihovo rukovođenje resorima odbrane i vanjskih poslova u velikoj mjeri otežalo rad 43. Vlade do izbora Vlade u novom sastavu...", piše u obrazloženju.

Bonus video: