Čelanović: SD na lokalnim izborima ostvario zapažen rezultat

Čelanović je zaključio da je potrebno da sve građanski orijentisane stranke, uključujući SD, naprave detaljnu procjenu rezultata u svim opštinama

2356 pregleda 20 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Socijaldemokrate su na lokalnim izborima ostvarile zapažen rezultat i imaju imaju ozbiljan politički i građanski potencijal, poručio je Generalni sekretar SD Miloš Čelanović, istakavši uspjeh lista koje je SD predvodio ili sa kojima je izlazio samostalno, poput Bara i Plava.

Čelanović je naveo da su i u toku prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kvalitetnu političku procjenu kada su, sa mladim ljudima u rukovodstvu, odlučile da se iz opozicionih klupa bore za ono u šta vjeruju.

Tako su upravo Socijaldemokrate bile te koje su se, pored zaštite ozbiljno ugroženog državnog dostojanstva od strane aktuelne vlasti, bavile dominantno socio-ekonomskim temama i standardom građana, dodao je on.

"Na inicijativu SD su porasle naknade pripravnicima, porasle stipendije i krediti, ali i najniže penzije, smanjene akcize na gorivo, i upravo su Socijaldemokrate imale više skupštinskih zakonskih inicijativa od same Vlade. Ipak, ekonomijom smo se uvijek bavili nepopulistički i nijesmo, niti ćemo je, zloupotrebljavati u ime dnevne politike i zato, u krajnjem, toliko i trajemo."

Čelanović je rekao i da je jednako kvalitetna realna procjena napravljena samostalnim izlaskom na izbore u Baru, gdje je SD osvojio 10 odsto i gdje će biti drugi ključni činilac vlasti.

"Koalicija koju je SD predvodio u Plavu, osvojila je apsolutnu vlast, pokazavši da rezultati našeg predsjednika opštine Nihada Canovića zaista jesu zalog za novi mandat."

Čelanović je zaključio da je potrebno da sve građanski orijentisane stranke, uključujući SD, naprave detaljnu procjenu rezultata u svim opštinama.

"Socijaldemokrate su dobile potvrdu da su partija koja ima značajan građanski potencijal i ozbiljne, obrazovane ljude, čije vrijeme tek dolazi."

Bonus video: