Đukanović doputovao u Varšavu u okviru zvanične posjete Poljskoj

Predsjednik Crne Gore održaće predavanje na Evropskom koledžu u Natolinu

12769 pregleda 43 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 26.10.2022. 20:11h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je večeras u Varšavu u okviru zvanične posjete Poljskoj.

Kako je saopšteno iz Služba za informisanje predsjednika Crne Gore, u četvrtak će, nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti u palati Belveder, Đukanović i Duda imaće odvojeni sastanak u prisustvu prvih dama, tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Poljske, nakon čega su planirane izjave za javnost.

Milo Đukanović
foto: Predsjednik.me

"Predsjednik Republike Poljske sa suprugom prirediće zvanični ručak u čast predsjednika Đukanovića i prve dame. U nastavku posjete planirano je i polaganje vijenca na Grob neznanog vojnika. Tokom prvog dana zvanične posjete, predsjednik Đukanović će imati susret i sa predsjednicom Sejma Elzbietom Vitek i predsjednikom Senata Tomašom Grodskim", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u odvojenom programu, prva dama Crne Gore Lidija Đukanović sa prvom damom Republike Poljske Agatom Kornhauser-Dudom obići će Kraljevski dvorac.

Drugog dana posjete, Đukanović će održati predavanje na Evropskom koledžu u Natolinu koji okuplja stotine postdiplomaca i mladih stručnjaka iz više od 50 zemalja.

Bonus video: