Camaj: Izbori u Plavu se moraju ponoviti ako u Crnoj Gori postoji pravde

"Državna izborna komisija donijela je obavezajuću odluku prema Opštinskoj izbornoj komisiji Plav, koja ne smije da proglasi konačne rezultate lokalnih izbora bez Odluke Ustavnog Suda"

5173 pregleda 2 komentar(a)
Plav, Foto: Shutterstock
Plav, Foto: Shutterstock

Predsjednik Demokratskog saveza Albanaca (DSA) Nikola Camaj poručio je da je DSA bio u pravu kada je priložila žalbu zbog urušavanja izbornog procesa u Plavu.

"Kao što smo i najavili našim zadnjim saopštenjem za javnost, Državna izborna komisija donijela je obavezajuću odluku prema Opštinskoj izbornoj komisiji Plav, koja ne smije da proglasi konačne rezultate lokalnih izbora bez Odluke Ustavnog Suda, a u vezi žalbe DSA", kazao je Camaj, a navodi se u saopštenju DSA.

On je istakao da je DSA bio u pravu kada je priložila žalbu zbog urušavanja izbornog procesa u Plavu i kako kaže, na njihovu sreću, potvrdila je i odluka DIK-a.

Time je, kako navodi, potvrđena tvrdnja DSA da je izborni proces u Plavu bio bez presedana, zbog drastičnog odnosa prema listi DSA, i zbog toga se konačni rezultati ne mogu objaviti.

Očekuje da će se izbori u Plavu morati ponoviti, ako u Crnoj Gori, kako ističe, postoji pravda.

"Ovo potvrđuje pravi put DSA u namjeri da se sačuva i promoviše dostojanstvo albanskog subjektiviteta u Crnoj Gori. Hvala svima koji su vjerovali i koji vjeruju da smo mi na pravom putu", zaključio je Camaj.

Bonus video: