Vujović: Građani Budve neće biti žrtve ambicije jednog pojedinca

"Bitno je da javnost zna da nijedan politički subjek nije imao prigovore bilo koje materijalne prirode, a građani su se slobodno i dostojanstveno izjasnili"

4310 pregleda 1 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštinske izborne komisije u Budvi Đorđe Vujović kazao je da je OIIK donio novi zapisnik o proglašenju preliminarnih rezultata lokalnih izbora, postupajući po odluci Državne izborne komisije (DIK), nakon prigovora lista Građanska inicijatica.

On je nakon danas održane sjednice OIK-a, pojasnio da se nije desio nikakav propust materijalne prirode prilikom donošenja prvog zapisnika.

Izborna lista ”dr Božidar Vujičić- Građanska akcija- Za bolju Budvu", podnijela je nakon što je OIK odbacio dva prigovora DIK- u, prvi koji se odnosio na to da je biračima povrijeđeno pravo je na izborima u Budvi nijesu slobodno birali predstavnike, već izborne liste, a drugi se odnosio na zapisnik o preliminarnim rezultatima.

DIK je odbacio prvi origovor, nakon čega je Građanska inicijativa podnijela ustavnu žalbu.

"Građani koji su se jasno i slobodno izjasnili ja izborima održanim 23. oktobra u Budvi neće biti žrtve ambicija jednog pojedinca da kroz izborni ciklus pokušava da mijenja izborni sistem, isto je Ustavni sud iste ove žalbe o otvorenim listama više puta odlučivao prilikom ranijih lokalnih izbira. Bitno je da javnost zna da nijedan politički subjek nije imao prigovore bilo koje materijalne prirode, a građani su se slobodno i dostojanstveno izjasnili. Njihovu slobodno izraženu volju niko ne može da osporava”, kazao je Vujović.

Bonus video: