Bečić: Stopama Herceg Novog krenula je Crna Gora, smjelo, dostojanstveno, borbeno, a mirno, koračamo novim putem

"Činjenica da kolektivna svijest grada pod Orjenom današnji datum, koji je ujedno i dan kada je Herceg Novi oslobođen od okupatora, slavi na ovako veličanstven i svečan način, pokazatelj je da su sloboda i antifašističke vrijednosti duboko utkane u bit svake Novljanke i Novljanina koji su se i u novijim vremenima kao usamljeno ostvo slobode izdvajali posebnim prkosom i primjerom"

2571 pregleda 4 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Naročito me raduje činjenica da je stopama Herceg Novog krenula cijela Crna Gora. Smjelo, dostojanstveno, borbeno, a mirno – koračamo zajedno novim putem, na kojem ćemo, nadam se, na drugačiji ali isto tako pohvalan način, obezbijediti lijepu i sigurnu perspektivu za naše potomke, naš Novi i našu Crnu Goru, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je Bečić čestitao 28. oktobar, Dan opštine Herceg Novi.

"Pričanjava mi veliko zadovoljstvo da u ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine Herceg Novi, Stevanu Katiću, predsjedniku SO Ivanu Otoviću, odbornicama i odbornicima u SO Herceg Novi, kao i svim Novljankama i Novljanima čestitam Dan opštine, 28. oktobar. Činjenica da kolektivna svijest grada pod Orjenom današnji datum, koji je ujedno i dan kada je Herceg Novi oslobođen od okupatora, slavi na ovako veličanstven i svečan način, pokazatelj je da su sloboda i antifašističke vrijednosti duboko utkane u bit svake Novljanke i Novljanina koji su se i u novijim vremenima kao usamljeno ostvo slobode izdvajali posebnim prkosom i primjerom. Naročito me raduje činjenica da je vašim stopama krenula cijela Crna Gora. Smjelo, dostojanstveno, borbeno a mirno – koračamo zajedno novim putem, na kojem ćemo, nadam se, na drugačiji ali isto tako pohvalan način, obezbijediti lijepu i sigurnu perspektivu za naše potomke, naš Novi i našu Crnu Goru", istakao je Bečić u čestitci.

On je dodao da je grad neprocjenjivog kulturnog nasljeđa, bio inspiracija slavnim piscima, slikarima, glumcima, a mnogim proslavljenim umjetnicima podsticaj u stvaralaštvu koje je Novi znao da cijeni.

"Uz zahvalnost lokalnoj samoupravi na očuvanju, vrednovanju i razvoju kulturne baštine čarobnog dijela naše obale, uvjeren sam da će Novi kao festivalska i karnevalska destinacija svojom gostoprimivošću, toplinom, tradicijom i multietničkim skladom nastaviti da bude mjesto okupljanja kreativne misli i umjetničkog nadahnuća. Velikim trudom, radom i profesionalizmom, uz entuzijazam i želju koja vas je vodila u prethodnom periodu, uspjeli ste u namjeri da grad pod Orjenom postane turistička destinacija prepoznata u Evropi i svijetu. Kapitalni projekti koje ste realizovali, kao i oni koje planirate da sprovedete, garant su još jačeg ekonomskog napretka grada i životnog standarda građana. Uz čvrsto uvjerenje da ćete u cjelosti ostvariti sve napredne ciljeve koje ste ispred sebe postavili, te da ćete vizionarskim pristupom i domaćinskim odnosom odgovornih upravljavljačkih struktura nastaviti da realizujete sve razvojne šanse koje se Novom pružaju, još jednom, vama i građanima Herceg Novog čestitam Dan opštine, 28. oktobar", poručio je Bečić.

Bonus video: