DPS Šavnik: Pozivamo nadležne državne organe da omoguće da se izborni dan održi na demokratski način

"Svi oni koji su skloni takvim kriminalnim radnjama, koji našim sugrađanima onemogućavaju da civilizovano i demokratski izaberu predstavnike u lokalnom parlamentu, niti su dostojani emancipatorske i savremene Crne Gore niti su dostojni da predstavljaju Šavnik"

2559 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik saopštio je da je pozvao nadležne državne organe, da zarad očuvanja demokratskog principa izbora vlasti, omoguće da se izborni dan u toj opštini održi na demokratski valjan način.

U Šavniku se danas, na pet biračkih mjesta, ponavlja glasanje na lokalnim izborima.

"Nakon većeg broja incidenata i nepravilnosti koji su prošle nedjelje obilježili izborni dan u Šavniku, vinovnici istih i danas na ponavljanju glasanja, nastavljaju sa svojim skaradnim ponašanjem", piše u saopštenju DPS Šavnik.

Kako navode jutros je član biračkog odbora ispred Demokratskog frona (DF) na biračkom mjestu Kruševice zabranio građaninu da glasa.

"Takav čin predstavlja grubo kršenje izbornog procesa, jer je nedopustivo da bilo ko sprječava nekog građanina da obavi građansku dužnost i iskoristi svoje biračko pravo", kažu iz DPS-a.

Dodaju da je krajnje skandalozno da lica koja sebe predstavljaju nekakvom budućnošću Šavnika u kontinuitetu prošle, a sada i ove nedjelje, vrše krivična djela nedostojna i nesvojstvena tom kraju.

"Svi oni koji su skloni takvim kriminalnim radnjama, koji našim sugrađanima onemogućavaju da civilizovano i demokratski izaberu predstavnike u lokalnom parlamentu, niti su dostojani emancipatorske i savremene Crne Gore niti su dostojni da predstavljaju Šavnik", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: