Jakić: Nezapamćeni primitivizam, kada god da se izbore završe mi ćemo biti pobjednici

"Nakon što se sve drugi put ponovolilo očekujemo odlučniju intervenciju državnih organa, kao i da se u sljedećem izbornom ciklusu izbori konačno završe"

10652 pregleda 0 komentar(a)
Jakić, Foto: Svetlana Mandić
Jakić, Foto: Svetlana Mandić

Jugoslav Jakić, nosilac liste "Koalicije DPS-SD" i aktuelni predsjednik opštine Šavnik, rekao je da se tokom ponovljenih izbora u toj opštini nije desilo ništa neočekivano.

"Ovo je ono što je naša politička konkurencija najavljivala, ovo je dalje izvršenje krivičnih djela, dalje srljanje u izborne nepravilnosti", istakao je Jakić.

Kaže da nakon što se sve drugi put ponovolilo očekuju odlučniju intervenciju državnih organa, kao i da se u sljedećem izbornom ciklusu izbori konačno završe.

"I prošle sedmice sam rekao - što se nas tiče jasno je da smo pobjednici ovih izbora. Očekujemo da se sve privede kraju, nadamo se da će na biračkim mjestima koja su ostala otvorena danas biti završeno glasanje. Ispratićemo rezultate i sigurni smo da ćemo i na tim mjestima biti pobjednici", naveo je Jakić.

Dodaje da je bilo mnogo nepravilnosti.

"Od krađe biračkih listića, onemogućavanje birača da izvrše svoje Ustavom zagarantovano pravo, napada na biračke odbore - jedan nezapamćeni primitivizam. Ne znam koja je njihova politička računica, ali kad god se izbori završe mi ćemo biti pobjednici", smatra Jakić.

Očekujete li da će izbori biti završeni naredne sedmice.

"To je više odgovornost nadležnih organa da omoguće građanima da biraju", zaključio je Jakić.