Vučurović: Izbrisati "turiste" iz biračkog spiska u Šavniku, DF će i naredne nedjelje braniti demokratiju

"Na nadležnim organima je da odmah procesuiraju one iz DPS koji su pristali da učestvuju u izbornoj prevari i da utvrde ko je u ime DPS organizovao ovaj 'izborni turizam' i ove kriminalne radnje", kazao je poslanik DF-a

18596 pregleda 18 komentar(a)
Vučurović, Foto: Boris Pejović
Vučurović, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) pozvao je da se iz biračkog spiska u Šavniku "izbrišu 'turisti' iz DPS-a", jer će, kako su naveli, DF i naredne nedjelje "braniti i odbraniti demokratske principe i izborna pravila".

"DF daje punu podršku našim ljudima u Šavniku, koji su danas ponovo branili demokratiju i izborna pravila, i koji su sprečavali da neki drugi vrše teška krivična djela kojima bi se falsifikovala narodna volja. Da smo to dozvolili, to bi izazvalo dalokosežne štetne posledice ne samo po ovu opštinu nego po čitavu Crnu Goru, jer bi ovakvim kriminalnim radnjama DPS-a bio obesmišljen izborni proces", saopštio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Rekao je da današnji čin govori da su DF-u na prvom mjestu fer izbori i puno poštovanje izborne volje građana. To bi, kako je naveo Vučurović, bilo ugroženo da su na lokalnim izborima u Šavniku glasali oni koji, tvrdi on, nemaju veze sa tom opštinom i sa tim dijelom Crne Gore.

"Na nadležnim organima je da odmah procesuiraju one iz DPS koji su pristali da učestvuju u izbornoj prevari i da utvrde ko je u ime DPS organizovao ovaj 'izborni turizam' i ove kriminalne radnje. Nema sumnje da već godinama iza ovakvih aktivnosti stoje lično Milo Đukanović, Duško Marković i djelovi MUP, pa ovom prilikom upućujemo tužilaštvo na te adrese, a da ostave na miru naše ljude koji su branili demokratiju i fer izbore.

"Takođe, pozivamo da se iz biračkog spiska odmah izbrišu ovi 'turisti' iz DPS, jer će, svakako, i naredne nedjelje DF braniti i odbraniti demokratske principe i izborna pravila. Što se tiče saopštenja DPS i napada na DF, mi razumijemo da ta političko-kriminalna organizacija odlazi u prošlost i zato je i razumljiva njihova ljutnja", saopštio je Vučurović.

Bonus video: