Rađenović: URA spremna da uđe u široku koaliciju u Budvi

"Mislimo da iz opozicionih klupa ne možemo jednako doprinijeti razvoju grada i odgovoriti potrebama građana na način kako bismo to mogli sa pozicija vlasti"

10738 pregleda 11 komentar(a)
Rađenović, Foto: Građanski pokret URA
Rađenović, Foto: Građanski pokret URA

Lider budvanskog odbora Građanskog pokreta URA Blažo Rađenović kazao je da je ta partija spremna da uđe u široku koaliciju.

"Na ove izbore smo izašli sa projektima koje želimo da realizujemo u narednom četvorogodišnjem mandatu. Mislimo da iz opozicionih klupa ne možemo jednako doprinijeti razvoju grada i odgovoriti potrebama građana na način kako bismo to mogli sa pozicija vlasti. Apsolutno je svima jasno da ovdje postoji većina od 18 odbornika liste koju predvodi aktuelni predsjednik Opštine Milo Božović, ali je izbornom kampanjom pokazao širinu i mogućnost formiranja jedne šire koalicije gdje će svi koji žele promjene i prosperitet Budvi moći da učestvuju u tome i daju doorinos", istakao je Rađenović nakon sastanka sa predstavnicima Demokratskog fronta (DF) Milom Božovićem koji je i predsjednik Opštine Budva i Nikolom Jovanovićem.

Rađenović je dodao da su oni spremni da preuzmu odgovornost i da je večeras bilo razgovora isključivo oko projekata koji su od krucijalnog značaja za Budvu.

"Mi ćemo u tom smjeru ići, ka formiranju veće koalicije u kojoj ćemo imati svoje mjesto i prepoznatljivost, ali i ono najbitnije, odgovornist i rezultate koje ćemo polugodišnje da predstavimo građanima, što je nama isključivo bitno. Nikakva priča oko funkcija, isključivo koalicioni sporazum će se napraviti oko projekata", kazao je Rađenović.

Lista "Milo Božović - Budva na prvom mjestu!" - Demokratski front osvojila je na lokalnim izborima apsolutnu većinu - 18 mandata.

Budvanski parlament broji 33 odbornika.

Lista “Prava stvar, Koalicija Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" - DPS, SDP, SD; LP i GI 21. maj" devet mandata, lista “Luka Liješević - Prava Crna Gora - Držimo riječ - Marko Milačić nisu prešli cenzus.

Lista “SNP - Temeljno za Budvu" osvojila je jedan mandat, lista “Dragan Krapović - Idemo ljudi! - Demokrate - Demos" četiri mandata.

Lista “Dr Vujičić Božidar - Građanska akcija - Za bolju Budvu" nije prešla cenzus, a lista “Dr Dritan Abazović - Može Budva! Može Crna Gora! - Građanski pokret URA" jedan mandat.

Bonus video: