Zenović: Opštinski odbor Demokrata će odlučiti da li ćemo ubuduće biti dio vlasti u Budvi

"Sigurno da postoji volja da budemo dio vlasti u Budvi, ali vam to ne mogu reći dok ne donesemo odluku na opštinskom odboru, jer organ partije je taj koji daje poslednju riječ"

11867 pregleda 7 komentar(a)
Zenović, Foto: Vuk Lajović
Zenović, Foto: Vuk Lajović

Predstavnik koalicije Demokrate-Demos Nemanja Zenović kazao je da će opštinski odbor Demokratske Crne Gore zakazan za ponedjeljak odlučiti da li će ta partije biti ubuduće dio vlasti u Budvi.

"Imali smo konstruktivan razgovor u cilju da ovaj grad ide u dobrom smjeru. Demokratska Crna Gora ima želju i volju da u nekom obliku budemo dio vlasti. Mi ćemo naša i vidjenja predsjednika Opštine iznijeti na opštinskom odboru koji je zakazan za ponedjeljak. Vidjećemo u kom pravcu ćemo da idemo. Sigurno da postoji volja da budemo dio vlasti u Budvi, ali vam to ne mogu reći dok ne donesemo odluku na opštinskom odboru, jer organ partije je taj koji daje poslednju riječ", kazao je Zenović nakon razgovora o formiranju lokalne izvršne vlasti sa liderom budvanskog Demokratskog fronta (DF) i nosiocem liste "Budva na prvom mjestu" na lokalnim izborima 23. oktobra Milom Božovićem i funkcionerom DF Nikolom Jovanovićem.

Lista "Milo Božović - Budva na prvom mjestu!" - Demokratski front osvojila je na lokalnim izborima apsolutnu većinu - 18 mandata.

Budvanski parlament broji 33 odbornika.

Lista “Prava stvar, Koalicija Jedinstveni za Budvu - Dragana Mitrović" - DPS, SDP, SD; LP i GI 21. maj" devet mandata, lista “Luka Liješević - Prava Crna Gora - Držimo riječ - Marko Milačić nisu prešli cenzus.

Lista “SNP - Temeljno za Budvu" osvojila je jedan mandat, lista “Dragan Krapović - Idemo ljudi! - Demokrate - Demos" četiri mandata.

Lista “Dr Vujičić Božidar - Građanska akcija - Za bolju Budvu" nije prešla cenzus, a lista “Dr Dritan Abazović - Može Budva! Može Crna Gora! - Građanski pokret URA" jedan mandat.

Bonus video: