DIK odbacio prigovor Vujičića, konačni rezultati u Budvi dostavljeni Službenom listu

Vujičić je juče ujutru podnio prigovor DIK-u navodeći da je OIK donijela rješenje o proglašenju konačnih rezultata ne čekajući da prođe 12 sati od odluke Ustavnog suda po žalbama koje je podnio, zatraživši poništenje odluke o proglašenju konačnih rezultata lokalnih izbora

5494 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ilustracija, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Državna izborna komisija odbacila je kao nedozvoljen prigovor kandidata za odbornika i nosioca izborne liste "Dr Božidar Vujičić - Građanska akcija - Za bolju Budvu" Božidara Vujičića koji je zahtijevao da budu poništeni konačni rezultati lokalnih izbora u Budvi koje je proglasila Opštinska izborna komisija.

Kako se navodi u rješenju "kako se prigovor ne odnosi na povredu biračkog prava u toku izbora, Komisija je isti odbacila kao nedozvoljen".

Vujičić je juče ujutru podnio prigovor DIK-u navodeći da je OIK donijela rješenje o proglašenju konačnih rezultata ne čekajući da prođe 12 sati od odluke Ustavnog suda po žalbama koje je podnio, zatraživši poništenje odluke o proglašenju konačnih rezultata lokalnih izbora.

Nakon odluke DIK, predsjednik OIK Đorđe Vujović kazao je da je odluka o proglašenju konačnih rezultata dostavljena Službenom listu na objavljivanje.

Bonus video: