DPS Šavnik: Zaustaviti anarhiju i haos

Ogolila se činjenica da nadležne državne institucije ne funkcionišu, kazali su iz šavničkog odbora DPS-a

3669 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Iz šavničkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da je izborni proces u toj opštini potpuno obesmišljen.

Uputili su apel svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju, kako bi se "anarhija i haos konačno prekinuli".

"Uzaludni su bili napori naše partije, kao i brojni pozivi koje smo uputili nadležnim državnim organima da se uključe i u domenu svojih ingerencija omoguće nesmetano glasanje na ponovljenim izborima na tri glasačka mjesta u Šavniku.

"Članovi biračkih odbora iz redova DF i danas, upotrebom fizičke sile sprječavali su birače sa pravom glasa da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo.

"Time ova bahata lica kontinuiranim vršenjem niza krivičnih djela nastavljaju sa cirkusom koji se pretvorio u lakrdiju kojom je izborni proces u našoj opštini totalno obesmišljen, a čime se i ogolila činjenica da nadležne državne institucije ne funkcionišu.

"Ovom prilikom upućujemo još jedan apel svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju kako bi se ovakva anarhija i haos konačno prekinuli", navodi se u saopštenju.