Vuksanović Stanković: DF minirao dogovor, ostali subjekti nove većine slijepo slijede njihovu politiku

"Nećemo pristati da nam bilo kakva rješenja nemeće DF i njegova politika", poručila je Vuksanović Stanković

25844 pregleda 53 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Nikola Dragaš
Vuksanović Stanković, Foto: Nikola Dragaš

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, saopštila je danas da na sastanku parlamentarnih partija nije bilo konstruktivnog razgovora, jer je, kako je ocijenila, Demokratski front (DF) minirao dogovor, "dok ostali subjekti nove većine slijepo slijede politiku DF".

"Postavlja se pitanje stoga ko je ovdje za dogovor. Dijalog se vodi onako kako je to SDP radio 2013. i 2014. godine. Nećemo pristati da nam bilo kakva rješenja nemeće DF i njegova politika", kazala je Vuksanović Stanković novinarima nakon sastanka dijela predstavnika partija.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je danas organizovala sastanak o rješavanju političke i institucionalne krize u formatu lidera partija, koji su zbog nedolaska predsjednika Demokartske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, napustili Andrija Mandić (DF), Milan Knežević (DF), Nebojša Medojević (DF), Maksim Vučinić (Radnička partija), Marko Milačić (Prava Crna Gora) i Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora).

"Naš kvazipremijer (Dritan Abazović) postupa po nalozima (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića. Tražimo povlačenje Zakona o Predsjedniku, koji je novoj većini nametnuo DF. Tražimo da se dogovaramo o izboru sudija Ustavnog suda. Tražimo vanredne izbore i formiranje tehničke Vlade, koja će te izbore pripremiti", kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je navela da predsjednica Skupštine Đurović snosi ključnu odgovornost jer je izmjene Zakona o predsjedniku bila uvrstila u dnevni red sjednice parlamenta.

"Cilj im je da bace na koljena institucije sistema, kako bi se pokazalo da Crna Gora ne funkcioniše", rekla je Vuksanović Stanković.

Bonus video: