Šef kancelarije UNHCR posjetio Policijsku akademiju

Bušardi naglasio da smatra da je trenutno neophodna posvećenost u dostizanju međunarodnih standarda u oblasti zaštite izbjeglica, kao i narastajući broj lica koja traže azil

3181 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Policijska akademija
Foto: Policijska akademija

Šef kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori, Žan-Iv Bušardi boravio je u posjeti Policijskoj akademiji u Danilovgradu, gdje se sastao sa vršiocem dužnosti direktora Vladimirom Stanišićem.

Sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju Akademije, saglasili da je u narednom periodu neophodno intenzivirati dosadašnju saradnju, koja je započeta potpisivanjem memoranduma 2014. godine.

"Stanišić je upoznao Bušardija sa aktivnostima koje Policijska akademija sprovodi, kao i sa izazovima sa kojima se ustanova suočava. On je izrazio očekivanje da će kancelarija UNHCR-a u Crnoj Gori nastaviti da pruža podršku Akademiji, posebno u dijelu ekspertize, te naglasio važnost takve podrške u procesima reforme i unaprjeđenja rada", navodi se u saopštenju.

Bušardi je, kako se dodaje, kazao da cijeni dosadašnju saradnju i da je ovo odličan trenutak da se ista nastavi.

"On je iskazao otvorenost za saradnju, te naglasio da smatra da je trenutno neophodna posvećenost u dostizanju međunarodnih standarda u oblasti zaštite izbjeglica, kao i narastajući broj lica koja traže azil. Takođe, Bušardi je naveo da je od izuzetnog značaja da Crna Gora edukuje buduće policijske službenike/ce da adekvatno reaguju u ovakvim situacijama", piše u saopštenju.

Dogovoreno je da u decembru, u saradnji sa UNHCR-om, povodom Međunarodnog dana migranata, bude organizovana radionica za polaznike/ce Akademije.

Bonus video: