Demokrate će tražiti da se Njegošev dan praznuje dva dana

Vlada nije uvažila apel da ponedjeljak 14. novembar bude neradan dan, povodom praznika koji se obilježava dan ranije, u nedjelju

8102 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate će, početkom naredne nedjelje, u skupštinsku proceduru predati izmjene i dopune Zakona o državnim i drugim praznicima, kojim će tražiti da se Njegošev dan praznuje dva dana, saopšteno je iz te partije.

Prema tom zakonu, Njegošev dan praznuje se jedan dan i to na dan praznika. Izmjene zakona, kojim je 13. novembar proglašen za praznik kulture, prošle godine su predložile Demokrate.

"Obavještavamo javnost da kancelarije Demokrata neće raditi ni u jednoj opštinskoj organizaciji u ponedjeljak 14. novembra zbog praznovanja praznika crnogorske kulture Njegoševog dana rođenja, koji je ustanovljen Zakonom koji je Skupština Crne Gore usvojila upravo na predlog Demokrata", navodi se u saopštenju.

Vlada nije uvažila apel te stranke da ponedjeljak, 14. novembar bude neradan dan.

"Još jednom ističemo skandalozno tumačenje Vlade Crne Gore po kome je ponedjeljak radan dan, iako 13. novembar pada ove godine u nedjelju koja je svakako neradan dan u Crnoj Gori.

"Podsjećamo da ćemo zbog ovakvog postupanja Vlade Crne Gore početkom naredne nedjelje i zvanično predati u skupštinsku proceduru izmjene i dopune Zakona o državnim i drugim praznicima kojim ćemo predvidjeti ubuduće da se Dan Njegoševog rođenja praznuje dva neradna dana, kako je slučaj i sa drugim državnim i drugim praznicima u zemlji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: