LP podržala peticiju pokreta "Ima nas": CG se nalazi u krizi, dok nadležni ne nude nikakvo rješenje

Poručili su iz te partije da u vremenu kada Vlada nema nikakav legitimitet a ni legalitet, nakon smjene u Skupštini, ona nastavlja sa "urušavanjem države i društva, ne libeći se da pregazi i Ustav i zakone"

3239 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Predsjedništvo Liberalne partije donijelo je odluku da pruži podršku peticiji pokreta "Ima nas" koja ima za cilj održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se "sačuvala evropska perspektiva i budućnost Crne Gore".

Ta odluka je, kako se navodi u saopštenju Liberalne partije, donijeta jednoglasno.

Kazali su da se istovremeno u odluci navodi i poziv liberalima ali i svim građanima da peticiju podrže svojim potpisom u svim gradovima.

"Naša država nalazi se u dubokoj političkoj, institucionalnoj i ekonomskoj krizi koja pogađa sve segmente života, dok nadležni ne nude nikakvo rješenje. Jedini način da povratimo normalnost u svakodnevno funkcionisanje društva u cjelini je održavanje izbora nakon kojih bi Crna Gora dobila stabilnu političku Vladu koja će usmjeriti zemlju na pravi put, put razvoja i smirivanje tenzija", poručili su oni.

U vremenu kada, kako kažu, Vlada Crne Gore nema nikakav legitimitet a ni legalitet, nakon smjene u Skupštini Crne Gore, ona nastavlja sa "urušavanjem države i društva, ne libeći se da pregazi i Ustav i zakone, uruši ekonomiju, sva preduzeća, zdravstvo i na kraju doslovno pregazi i sopstvene građane, ne bi li očuvala jos kratko svoje položaje na vlasti".

Istakli su da građanima Ustav garantuje pravo da u takvim okolnostima, u skladu sa članom 92 Ustava Crne Gore, zatraže da poslanici hitno pokrenu postupak i donesu odluku o skraćenju mandata Skupštine, kako bi se, kako kažu, obezbijedilo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Saopštili su da je peticiju već podržalo na hiljade građana i očekujemo da Skupština čuje njihov glas.

Povezani članci

12. Novembar 2022.

Pokrenuli peticiju za održavanje vanrednih izbora

Bonus video: