DPS Šavnik: Članovi biračkih odbora iz redova DF-a još jednom spriječili održavanje izbora

"Ponovnim vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore destruktivci i primitivci nastavili su svoj cirkus"

22623 pregleda 14 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik saopštio je da je izborni proces u tom gradu pretvoren u lakrdiju i da su članovi biračkih odbora iz redova DF-a još jednom spriječili održavanje izbora.

"Svi napori naše partije, brojni pozivi koje smo uputili policiji i tužilaštvu, očigledno su bili uzaludni pa se tako ni danas nijesu okončali lokalni izbori u Šavniku", navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista Šavnik.

Još jednom su, kako kažu, članovi biračkih odbora iz redova DF-a, spriječili održavanje izbora.

Time su, kako dodaju, biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo.

"Ponovnim vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore destruktivci i primitivci nastavili su svoj cirkus", kazali su iz te partije.

Ističu da je izborni proces u Šavniku pretvoren u lakrdiju, a samim tim i u potpunosti "obesmišljen".

"Međutim, pored svega toga on je pokazao i sve manjkavosti crnogorskog državnog sistema, kao i činjenicu da institucije naše zemlje ne funkcionišu jer njihovi predstavnici ni ovoga puta nijesu preduzeli ovlašćenja iz svojih nadležnosti u cilju zaštite i poštovanja zakona i Ustava naše države", kazali su oni.

Poručuju da im je žao što je voljom pojedinaca crnogorskoj javnosti iz Šavnika ponovo poslata ružna slika kakva ne dolikuje, kako ističu, ni građanima Šavnika, niti tom kraju.

"Na kraju obavještavamo javnost da će izborna lista "Prava stvar, Nastavljamo domaćinski za Šavnik" , kad se obezbijede uslovi za to, ostvariti ubjedljivu pobjedu u Šavniku, te da će na taj način evropska, emancipatorska i civilizovana Crna Gora pobijediti destrukciju, primitivizam i siledžije demokratije", zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: