"Za budućnost Šavnika": O kriminalu rukovodstva Opštine javnost će se upoznati kada se izborni proces okonča

"Dešavanja tokom održavanja nedeljnih izbora na preostala dva biračka mjesta u Šavniku samo još jedna potvrda bezobzirnosti i otuđenosti od naroda jednog poraženog sistema vrijednosti personifikovanog u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) a koji na svu sreću odbrojava posljednje dane"

7657 pregleda 6 komentar(a)
Šavnik, Foto: Svetalana Mandić
Šavnik, Foto: Svetalana Mandić

O stvarnim razmjerama korupcije, nepotizma i drugih kriminalnih radnji dosadašnjeg rukovodstva Opštine Šavnik na čelu sa predsjednikom Jugoslavom Jakićem javnost će upoznati tek kada se izborni proces okonča, saopštila je danas koalicija "Za budućnost Šavnika".

"Dešavanja tokom održavanja nedeljnih izbora na preostala dva biračka mjesta u Šavniku samo još jedna potvrda bezobzirnosti i otuđenosti od naroda jednog poraženog sistema vrijednosti personifikovanog u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) a koji na svu sreću odbrojava posljednje dane. O tome ko su birači koji podržavaju koaliciju okupljenu oko DPS-a dovoljno govori ono što je cjelokupna javnost mogla juče da se uvjeri, a to je da njihovi birači koji su nezakonito prijavljeni u Šavniku i upisani u birački spisak dolaze organizovano kombi prevozom na izbore naoružani bezbol palicama, noževima i biber sprejom. To je dovoljan pokazatelj kolike su njihove stvarne veze sa ovom opštinom. Zapravo se radi o grupama naouružanih huligana koji instruisani od strane lokalnih čelnika DPS-a a po svemu sudeći i pojedinih pripadnika policije pokušavaju da nasilnim putem zadrže vlast u ovoj opštini. Umiješanost pojedinih pripadnika Uprave policije potvrđuje i jučerašnji snimak kada pripadnik policije (poznat koaliciji Za budućnost Šavnika) sakriva bejzbol palicu kako se ne bi vidjela na snimku", ističe se u saopštenju koalicije "Za budućnost Šavnika".

Oni su dodali da je Jakiću očigledno prihvatljivo da građani Šavnika budu povrijeđeni od strane kriminalnih grupa koje dovodi iz drugih gradova ako je to potrebno da bi se održao na vlasti.

"Dokaz da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi su i jučerašnji snimci sa biračkog mjesta u Šavniku kada predsjednik biračkog odbora ispred DPS-a postavlja pitanje predstavniku opozicije "zašto nijeste prekinuli glasanje kad smo doveli prvog birača nego sad na kraju izbornog dana". O kakvoj pobjedi govori dosadasnji predsjednik Opštine kad mu je umjesto vizije razvoja Šavnika jedini instrument za opstanak na vlasti prebijanje članova biračkih odbora od strane kriminalnih bandi, organizovano dovođenje na desetine lica iz drugih gradova i patetični istupi u medijima i na javnim okupljanjima kada poziva NATO i međunarodnu zajednicu da se umiješa u izborni proces. Jedino u čemu možemo podržati protivničku stranu je da ponovimo poziv nadležnim državnim organima da primijene zakone ove države i procesuiraju sva lica umiješana u protivpravno upisivanje u birački spisak, napade na članove biračkih odbora, a posebno krivična djela pojedinih lokalnih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije", kazali su iz koalicije "Za budućnost Šavnika".

Naveli su da pozivaju sve građane Šavnika da ne nasijedaju na provokacije kriminalnih grupa okupljenih oko odlazećeg predsjednika Opštine, jer će kako su dodali sve ovo proći, a na aktuelnoj opštinskoj vlasti ostaće samo bruka i sramota koju Šavničani neće nikad zaboraviti.

Dva sata falilo je juče da se izborna zavjesa spusti u Šavniku nakon četiri kruga, ali je glasanje ipak prekinuto pa će birači opet na birališta.

Izborna saga počela je u varoši ispod Durmitora 23. oktobra kada su lokalni izbori održani i završeni u trinaest opština, ali ni juče nije okončana na dva biračka mjesta - u zgradi opštine Šavnik i selu Kruševice.

Do prekida glasanja došlo je oko 18 časova jer članovi biračkih odbora iz Koalicije “Za budućnost Šavnika” ni ovog puta nijesu dozvolili dijelu novoupisanih birača da glasaju jer, kako tvrde, nemaju nikakve veza sa Šavnikom.

Bonus video: