Konatar: Evropski put i borba protiv korupcije najbolji ljekovi protiv negativnih stranih uticaja

"U Ustavu Crne Gore je zapisano da smo privrženi evropskim i evroatlanskim integracijama i bilo kakav strani uticaj koji je protivan tim ciljevima, uticaj je protiv nacionalnih interesa naše zemlje i kao takav je neprihvatljiv"

2060 pregleda 3 komentar(a)
Konatar tokom konferencije u Beogradu, Foto: GP URA
Konatar tokom konferencije u Beogradu, Foto: GP URA

Crna Gora ostaje na evropskom putu i posvećeni saveznik naših evroatlanskih partnera i nema tog stranog uticaja koji će promijeniti naš ključni politički cilj - članstvo u EU, izjavio je Miloš Konatar, potpredsjednik Građanskog pokreta URA (GP URA) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju GP URA on je to rekao na konferenciji "Transparentnost za regionalnu stabilnost" u Beogradu, koju organizuje Međunarodni republikanski institut IRI.

Dodaju da je naglasio da su evropski put Crne Gore i borba protiv korupcije najbolji ljekovi protiv negativnih stranih uticaja.

"U Ustavu Crne Gore je zapisano da smo privrženi evropskim i evroatlanskim integracijama i bilo kakav strani uticaj koji je protivan tim ciljevima, uticaj je protiv nacionalnih interesa naše zemlje i kao takav je neprihvatljiv", naglasio je Konatar.

U saopštenju piše i da je naveo da je Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem posvećena izgradnji Crne Gore kao građanske, evropske i ekološke države, ali i odlučnoj borbi protiv kriminala i korupcije.

"Na taj način će se naša zemlja vođena svojim nacionalnim interesima i interesima građana Crne Gore najbolje oduprijeti bilo kakvim domaćim ili stranim negativnim uticajima", zaključio je Konatar.

Bonus video: