Eraković: Moja supruga i ja smo u skladu sa zakonom dobili stan, u politici se borim protiv šićardžija...

"Ja se njihovih spinova ne bojim. Oni bi svoje izdaje trebalo da se stide", rekao je Eraković

29370 pregleda 87 komentar(a)
Eraković na protestu pokreta "Ima nas", Foto: DPS
Eraković na protestu pokreta "Ima nas", Foto: DPS

Građanski pokret "Ima nas" i ja lično toliko smo uplašili lažne moraliste, a stvarne davitelje crnogorskog društva da su ekspresno krenuli u prljavu kampanju u sklopu koje se potencira i način na koji sam, u skladu sa zakonom, dobio stan, saopštio je danas poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Jevto Eraković.

"Na isti način na koji je to ostvarilo desetine i stotine drugih ljekara, profesora i profesionalaca u državnoj službi. Da apsurd bude veći, savjetnici Dritana Abazovića pokrenuli su kampanju iz stanova koje su im roditelji dobili pod istim tim uslovima. Dvoje ljekara, moja supruga i ja, je u skladu sa zakonom dobilo stan. Dvoje ljekara sa 26 godina visokoškolskog usavršavanja, dvoje ljekara nakon 26-ogodišnjeg podstanarskog staža i dvoje ljekara koji su spasili hiljade života građana Crne Gore", istakao je Eraković u saopštenju koje je dostavio DPS.

On je dodao i da ga onda pitaju šta će mu politika pored ostvarene profesionalne karijere.

"Da se borim protiv šićardžija, zvijezda grantova koji razvališe i uništiše sve što je stvarano od 2006. na ovamo. Da se borim nikada jače i hrabrije. Protest koji postaje sve veći, organizovaniji i ogoljava ulogu svih onih koji su Crnu Goru zarobili, blokirali i koji hoće da je obesmisle sije strah u njihovim redovima. I tako treba i da bude. Jer, to što rade je izdaja. Ja se njihovih spinova ne bojim. Oni bi svoje izdaje trebalo da se stide", rekao je Eraković.

"Vijesti" su juče objavile da je Eraković dobio 2015. godine od Vlade stan površine 90 metara kvadratnih u Profesorskim zgradama za 13.173 eura.

Tako je Eraković kvadrat stana u zahvatu DUP-a "Univerzitetski centar" platio tek 146 eura.

Eraković je 13. novembra najavio drugi skup za kako je naveo "odbranu građanske, evropske Crne Gore, za povlačenje Zakona o Predsjedniku, za izbor sudija Ustavnog suda (US) i za određivanje datuma izbora".

Građanski protest zbog, kako su kazali organizatori, ustavne, ekonomske i socijalne anarhije u Crnoj Gori, održan je 8. novembra na platou ispred Skupštine Crne Gore. Protest je formalno organizovao Forum slobodnih građana Luča, a podržali su ga Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate Crne Gore (SD), Socijaldemokratska partija (SDP), Liberalna partija (LP).

Taj protest je održan pod sloganom "Ima nas" a zahtjevi organizatora i okupljenih bili su: Povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Bonus video: