Demokrate: Nema okončanja bojkota do raspisivanja novih izbora

"Posljednji ste na svijetu koji bilo kome imaju pravo da drže moralne lekcije, posebno kada znamo kako su vaši odbornici juče pobjegli sa zasijedanja skupštine u Kotoru uz izgovor o kršenju procedure i poslovnika, a u suštini bježeći od sramote branjenja predloga Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata," rekli su iz Demokrata
5 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 26.09.2017. 19:14h

Opštinski odbori partije u nestajanju, ošamućeni borbama frakcija i gubitkom mogućnosti da sprovode naume "šefa organizovane kriminalne grupe i šefovog šefa", počeli su da zajednički štancuju saopštenja koja nikome, pa ni njima nisu jasna, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Opštinski odbori Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor, Herceg Novi i Budva pozvali su ranije danas poslanike Demokratske Crne Gore da pođu u Skupštinu i o Predlogu zakona o planiranju i uređenju prostora i glasaju kako žele.

"Vašim poslanicima se ne obraćamo očekujući da bilo šta uradite, jer znamo da radite samo što šef kaže, već da bi ostalo zapisano ko su ljudi koji se spremaju da po šefovom nalogu ugase sopstvene gradove. Građani su vas u ove tri opštine spriječili da dalje štetočinite, pa ste naumili da to sad radite preko Vlade i Parlamenta, jer u Budvi, Kotoru i Herceg Novom to nikada više nećete moći. Toliko su vaše namjere zle da ste danas ostali bez podrške koalicionih partnera u državnom parlamentu. Gotovo je, većinu više nemate ni u državnom parlamentu, vaše vrijeme je prošlo, samo vam to još očigledno niko nije javio," kazali su iz Demokrata.

Kako su podsjetili, poslanici opozicije bojkotuju parlament zbog svih zloupotreba koje je, kako smatraju, DPS sprovodio do 16. oktobra i na dan izbora i što se tiče Demokrata, ističu, od toga nema odustajanja sve do ponovljenih izbora i ispunjavanja dobro poznatih uslova.

"Posljednji ste na svijetu koji bilo kome imaju pravo da drže moralne lekcije, posebno kada znamo kako su vaši odbornici juče pobjegli sa zasijedanja skupštine u Kotoru uz izgovor o kršenju procedure i poslovnika, a u suštini bježeći od sramote branjenja predloga Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata," rekli su iz Demokrata.

Kako su kazali, od DPS-a nisu ni očekivali da razumiju mirno okupljanje građana sa lokalnom upravom, kao osnovnog demokratskog principa društva.

"Od ostataka jedne dokazane organizovane kriminalne grupe i dvije još uvijek pravosnažno neosuđene i ne očekujemo da razumiju demokratske principe okupljanja građana i otvorenosti lokalnih samouprava da zajednički utvrde stavove i razmijene argumente. Vaš manir da se direktiva dobija iz centrale, a mišljenje iz šefovog uma nam je dobro poznat. Srećom po sve, to je za Boku i Budvu ružna prošlost," kazali su iz Demokrata.

Kako smatraju, saopštenje udruženih opštinskih odbora DPS-a istaklo je i neke pozitivne pomake.

"Po svemu poprilično jadno i slabo pismeno saopštenje tri primorska DPS odbora donijelo je kao u izreci "da nije svako zlo za zlo" i neke pozitivne pomake. Juče, nakon junačkog povlačenja iz kotorskog parlamenta, imali smo i jedan svijetli moment kada je odbornica DPS izjavila da mimo odluke svojih kolega ona ne podržava ovaj antikotorski i antidemokratski Predlog zakona. Danas, pak, imamo nastavak tendencije, pa se tri DPS odbora udružiše po principu demokratskih koalicija u Budvi, H. Novom i Kotoru, najavljujući da će i oni krenuti možda u tom pravcu, potvrđujući opravdanost naših inicijativa. Eto i nešto dobro u svemu lošem što su po direktivi morali naškrabati. Radujemo se, na kraju, da su se tri do nogu poražene političke skupine DPS-a udružile u djelovanju. Sada možete zajedno da obiđete Cetinje, Mojkovac i Petnjicu, da pojasnite kolegama kakav je osjećaj gubitak vlasti i kako što prije da se priviknu na opoziciju. Nakon toga, vaš putujući karavan usmjerite prema 11 opština i Podgorici, a usput posjetite i Vujanovića. Svima će im značiti ta lekcija. Na kraju, na velikom završnom skupu održite predavanje o opozicionom ponašanju šefu, crnoj kutiji režima koja izigrava premijera, ministrima i svim poslanicima. Budvani neka svakom ponaosob održe predavanje o ponašanju pred pravosudnim organima i uslovima u zatvoru. Koristiće vam," zaključuju iz Demokrata.

Bonus video: