"Ima nas": Strah u redovima DF-a, protest će biti miran i dostojanstven

"Članovi Pokreta 'Ima nas' su institucije države Crne Gore stvarali i danas ih na ovaj način brane, a oni su ti koji ih permanentno pokušavaju uništiti", navode iz organizacionog odbora

17887 pregleda 43 komentar(a)
Sa prethodnog skupa, Foto: Boris Pejović
Sa prethodnog skupa, Foto: Boris Pejović

Iz Organizacionog odbora pokreta "Ima nas" reagovali su na izjave poslanika Demokratskog fronta (DF) na današnjoj sjednici Skupštine.

"Reakcije poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića i Jovana Vučurovića, u kojem se priželjkuju incidenti i destabilizacija Crne Gore, pokazatelj je kakav strah vlada zbog masovnosti Pokreta 'Ima nas' koji će i sjutra na miran i dostojanstven način pokazati da građani ne pristaju na rušenje ustavnog poretka i uništenje institucija Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Poručili su da nema potrebe da građani strahuju.

"Kao i uvijek mirno, masovno i dostojanstveno izrazićemo svoj protest protiv namjere destabilizacije zemlje koju personifikuje proruski DF. Za razliku od njih, članovi Pokreta 'Ima nas' su institucije države Crne Gore stvarali i danas ih na ovaj način brane, a oni su ti koji ih permanentno pokušavaju uništiti - nekada pokušajima upada u Skupštinu, a danas iz same Skupštine neustavnim i nezakonitom djelovanjem.

"Ipak - razloga za nervozu nema. Pobijediće Crna Gora i njeni građani i ovu destrukciju - civilizovano i dostojanstveno kako nam i priliči", zaključuje se u saopštenju.

Knežević je danas na sjednici parlamenta pozvao građane koji dolaze na sjutrašnji protest da se nakon tog skupa ne vraćaju kućama, nego da ostanu kod funkcionera koji su od države dobijali stanove po povoljnim uslovima.

Vučurović je, govoreći o najavljenom skupu, kazao da "nešto očigledno spremaju, možda i upad u Skupštinu". Pozvao je građane koji će protestovati da budu mirni i tolerantni, te da "ne nasijedaju na propagandu Mila Đukanovića" i da "ne brane njegovu fotelju".

Bonus video: