Knežević: Darmanović dopustio neviđen čin javne kapitulacije

Član Predsjedništva Demoktatskog fronta je upitao premijera Markovića i da li će NATO, u slučaju napada kosovskih vojnih i paravojnih formacija na Crnu Goru, aktivirati član 5 Sjevernoatlantskog ugovora, i odbraniti suverenitet svoje najmlađe članice
108 pregleda 14 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.09.2017. 16:21h

Umjesto da nakon današnje poruke Bedžeta Pacolija, da je razgraničenje sa Crnom Gorom nemoguće, on odmah bude proglašen za personu non grata i protjeran, njemu Sorošev pitomac, Srđan Darmanović, drži tirade o prijateljstvu i dobrosusjedstvu, kazao je predsnednik Demokratska narodne partije (DNP) i član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

Ovakav čin javne kapitulacije, smatra Knežević, koju je potpisao Srđan Darmanović, nije zabilježen u istoriji nijedne države, ili bar teritorije koja je željela da bude država.

"Ugostiti Bedžeta Pacolija, jednu od personifikacija terorističke OVK, koji usred Podgorice čistom ekavicom saopštava da je crnogorska teritorija u stvari "kosovska", i da o tome nema rasprave, može samo Srđan Darmanović, koji nikad nije bio crnogorski, već uvijek soroševski ministar," ističe on.

Kosovski šef diplomatije Bedžet Pacoli kazao je ratifikacija sporazuma o demarkaciji nemoguća u ovom trenutku zbog odnosa snaga u kosovakom parlamentu.

Knežević je podsjetio i na oktobar 2008. kada je Vlada Mila Đukanovića priznala nezavisno Kosovo, "obrazlažući tu svoju izdajničku odluku potrebom za mirom i stabilnošću na Balkanu, ali i željom da bratskoj Srbiji pomogne u 'samospoznavanju'."

Devet godina nakon priznanja Kosova, dodaje Knežević, sada se u Crnoj Gori "samospoznaje" da je Đukanović, "izdajući Srbiju, istovremeno izdao i Crnu Goru, poklanjajući jednoj terorističkoj tvorevini vjekovne djelove naše države."

"Ali je očigledno da je Srđanu Darmanoviću, služeći do zaslijepljenosti interesima SAD-a, bilo važnije da se obračunava sa "teroristima" iz DF-a, koji su, izgleda, jedini spremni da dignu glas protiv galopirajuće kapitulacije, zbog čega se i nalaze na optuženičkoj klupi u montiranim procesima. Zbog toga javno pitam Duška Markovića šta namjerava da učini u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Crne Gore, i da li će bar približno pokazati ažurnost, kao što je to bio slučaj u istorijskom obračunu sa Rusijom i odbranom NATO vrijednosti. Ili će se napraviti kao da „nije odavle“, kao i onda, kad ga je Tramp onako ćušnuo," kazao je Knežević.

On je upitao premijera i da li će NATO, u slučaju napada kosovskih vojnih i paravojnih formacija na Crnu Goru, aktivirati član 5 Sjevernoatlantskog ugovora, i odbraniti suverenitet svoje najmlađe članice.

"Kako je moguće da, samo nekoliko mjeseci nakon što je Crna Gora prošvercovana u NATO, dobijamo otvorenu bezbjednosnu prijetnju od NATO tvorevine nastale bombardovanjem Crne Gore i Srbije?" dodaje Knežević.

Knežević smatra da bi u Markovićevoj vladi polovina ministara glasala da se Kosovu pokloni crnogorska teritorija, "kao još jedan dokaz spremnosti razvoja međuregionalne saradnje i razumijevanja, i služenja Soroševim interesima."

"Toliko izdajnika na jednom mjestu, počev od Srđe Darmanovića, odavno se nije okupilo kao u Vladi Crne Gore. Zato me neće začuditi ako njegova istraživačka agencija ovih dana objavi nezavisno istraživanje u kojem preko 70 odsto građana Crne Gore podržava da se Bedžetu Pacoliju pokloni 50 kilometara crnogorske teritorije, i da je za sve kriv DF, pošto je jedini protiv otvorene dnevne izdaje koju nam servira režim Mila Đukanovića," zaključio je Knežević.

Bonus video: