Klarić: Skupštini Crne Gore podrška IRI-ja značajna

Kako navode u saopštenju, Klarić je informisao o aktivnostima koje su tokom prethodnog perioda realizovane na polju modernizacije i digitalizacije parlamentarnog rada, daljeg otvaranja institucije prema građanima i veće informisanosti javnosti o skupštinskim aktivnostima

1367 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se juče sa direktorom za Evropu u Međunarodnom republikanskom institutu (IRI) Polom Mekartijem, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Klarić je pozdravio aktivnosti koje IRI sprovodi posredstvom svog stalnog predstavništva u Crnoj Gori, te uputio posebnu zahvalnost na podršci koju Institut, u okviru svojih programskih aktivnosti, pruža Skupštini Crne Gore.

Kako navode u saopštenju, Klarić je informisao o aktivnostima koje su tokom prethodnog perioda realizovane na polju modernizacije i digitalizacije parlamentarnog rada, daljeg otvaranja institucije prema građanima i veće informisanosti javnosti o skupštinskim aktivnostima.

U tom kontekstu, posebno se osvrnuo na doprinos koji je uvođenje direktnih prenosa sjednica radnih tijela i drugih skupštinskih aktivnosti, prvenstveno putem Parlamentarnog kanala, ali i putem interneta, imalo na dalje unapređenje otvorenosti rada i učvršćivanje statusa Skupštine Crne Gore kao najtransparentnijeg parlamenta u regionu. Sagovornika je informisao i o predstojećim projektima kojima će se nadograditi i dodatno unaprijediti postignuti rezultati na navedenom polju.

Direktor IRI-ja za Evropu izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Skupštini i pohvalio brojne sprovedene aktivnosti kojima se unapređuje rad Parlamenta i saradnja zakonodavnog doma sa građanima. Izrazio je, takođe, spremnost za nastavak saradnje na pitanjima od zajedničkog interesa, a posebno kroz podršku radu Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali regionalni direktor IRI-ja Borislav Spasojević i programski menadžer u IRI-ju Nenad Koprivica.

Bonus video: