Radovanić: Gvozdenović ambasador obale, šalite se? Još smješnije je što je predložen od Vujanovića

Sekretar Građanskog pokreta URA je kazao i da ministrovanje Branimira Gvozdenovića najbolje oslikava izjava njegovog partijskog kolege Predraga Sekulića koji je resor turizma i održivog razvoja upravo od njega naslijedio, a koji je rekao da je prostor Budve potpuno devastiran i uništen
57 pregleda 0 komentar(a)
Mileta Radovanić, Foto: Građanski pokret URA
Mileta Radovanić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 26.09.2017. 13:33h

Informacija da je grobar crnogorskog turizma i prostornog planiranja postao ambasador obale je pravi pokazatelj suštine besmisla DPS političke škole, istakao je Mileta Radovanić, sekretar Građanskog pokreta URA.

"Gvozdenović ambasador obale, šalite li se? Tako nešto ne bi smislili ni u redakciji 'Njuz neta'," ističe on.

Radovanić dalje kaže kako vjeruje da je većina pomislila da je ova vijest zapravo fabrikovana u poznatom "Njuz netu" ili smo, bar za trenutak pogledali na kalendar misleći da će uskoro 1. april – Dan šale i smijeha.

"Još smješnije je to što je za ovu nagradu Gvozdenović predložen od strane Vujanovića, predsjednika koji je tu funkciju potpuno unizio i koji se apsolutno ni za šta ne pita”, kazao je Radovanić.

On je naglasio da bi najbolje bilo kratko rekapitulirati "ministrovanje beton majstora" kako bi se razumio besmisao na relaciji Vujanović-Gvozdenović i pomenutu "titulu".

“Dugih i pogubnih 15 godina je bio ministar u Vladi DPS-a. Zvanični podaci Vlade kažu da je u periodu od ‎2006 - 2014. godine u turizam investirano preko 6 milijardi eura. Građani benefite tog uloženog novca nisu vidjeli i osjetili. Ministar Gvozdenović se u svojim mandatima najviše bavio prostornim planiranjem i urbanizmom umjesto razvojem turizma. Osnovao je svoj biro za planiranje i konstantno angažavao svoje ljude koji su radili na izradi državnih planskih dokumenata. Zakonske propise je stalno mijenjao, prilagođavajući ih potrebama građevinskih lobija i investitora, umjesto da se trudi da sačuva javni i državni interes. Skoro u potpunosti je betonirao našu obalu, gradeći stanove za prodaju umjesto hotela, dozvoljavajući da se biseri našeg primorja zazidaju. Nazalost, uspio da promjeni izgled našeg priobalnog područja ne vodeci racuna ni o zivotnoj sredini ni o odrzivom razvoju", navodi Radovanić.

Radovanić je kazao i da ministrovanje Branimira Gvozdenovića najbolje oslikava izjava njegovog partijskog kolege Predraga Sekulića koji je resor turizma i održivog razvoja upravo od njega naslijedio, a koji je rekao da je prostor Budve potpuno devastiran i uništen.

“Kada to kaže partijski kolega, onda možemo samo da zamislimo koliko je Gvozdenović zaslužio ovu ambasadorsku titulu”, zaključuje Radovanić.

Bonus video: