Popović: Kotor je grad kosmopolitizma, moderna i svjetska metropola u svakom vremenu

"Ovaj dan proslavljamo u čast oslobođenja našeg grada od zla fašizma i trijumfa istinskog kotorskog duha, duha slobode, bratstva i prihvatanja svih različitosti", poručio je Popović

3462 pregleda 10 komentar(a)
Popović, Foto: Luka Zeković
Popović, Foto: Luka Zeković

Kotor je grad kosmopolitizma, moderna i svjetska metropola u svakom vremenu, saopštio je predsjednik Liberalne partije (LP), Andrija Popović.

On je kako je objavljeno na sajtu LP, građanima i građankama Kotora, lokalnom rukovodstvu i odornicima, u ime LP i svoje lično ime čestitao 21. novembar, Dan Opštine Kotor.

"Ovaj dan proslavljamo u čast oslobođenja našeg grada od zla fašizma i trijumfa istinskog kotorskog duha, duha slobode, bratstva i prihvatanja svih različitosti. Kotor je grad kosmopolitizma, moderna i svjetska metropola u svakom vremenu. Od najstarijih dana ovaj grad bio je urbani i građanski centar koji je davao prava svakome, bio sigurno utočište i uvijek odbacivao mržnju i tiraniju. Jedino na taj način Kotor istinski pripada sebi i može da diše punim plućima", istakao je Popović.

On je dodao da je uvjeren da je Kotor grad sjajnih potencijala, velikih mogućnosti i nedvosmisleno progresivne budućnosti.

"Zato je važno da svi Kotoru damo maksimalno od svojih kapaciteta, da pametnim politikama održivog razvoja i dugogorčnom vizijom napretka, postavimo čvrste temelje za stalno poboljšanje kvaliteta života svih njegovih ljudi. Kotor i njegovi građani uvijek će imati našu nepodijeljenu podršku na takvom putu", zaključo je Popović.

Bonus video: