Martinović: Riješiti problem grijanja u školama; Radunović: Udvarali smo se EU pa smo zapetljali sebi ruke

"Vjerujem da će ova vlada naći načina da se taj problem prevaziđe i da se obezbijede normalni uslovi za pohađanje nastave djece osnovnih i srednjih škola", istakao je Martinović

7213 pregleda 7 komentar(a)
Martinović, Foto: Skupština Crne Gore
Martinović, Foto: Skupština Crne Gore

Prije rasprave o popisu u Skupštini Crne Gore, poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović apelovao je na Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo finansija, premijera Dritana Abazovića da riješe problem grijanja u pojedinim školama, naročito na sjeveru.

Povezani članci

22. Novembar 2022.

Poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o popisu

"Svake godine se u dužem vremenskom periodu ponavlja problem grijanja djece.Vjerujem da će ova vlada naći načina da se tak problemom prevaziđe i da ose bezbijede normalni uslovi za pohađanje nastave djece osnovnih i srednjih škola", istakao je Martinović.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović apelovao je na sve poslanike da se ozbiljno pozabave Predlogom zakona o javnim nabavkama, "jer je mnogo problema izazvaono u funkcionisanju države".

"Zašto nema nafte za grijanje? Samo iz razloga pada tendera, jer smo se udvarali toliko EU pa smo toliko zapetljali sebi ruke da država ne može da funkcioniše", kazao je Radunović.

Radunović
Radunovićfoto: Skupština Crne Gore

Ministar finansija Aleksandar Damjanović rekao je da će nakon ove sjednice napraviti komunikaciju sa ministrom prosvjete i direktorom Uprave za katastar i imovinu u čijoj je nadležnosti tenderska procedura za nabavku mazuta, da ih obavijesti da je ovdje reagovano i da postoji urgentna potreba da se ovdje završe stvari.

Damjanović
Damjanovićfoto: Skupština Crne Gore

Kazao je da je kada je u pitanju tenderski postupak, došlo do problema kod jednog ponuđača u smislu dozvola, uvjerenja i odobrenja koje mora da ima i da se došlo u zonu da ili da se krši zakon ili da se pritisne ponuđač da ispuni tenderske uslove.

Rekao je da kroz Zakon o javnim nabavkama namjeravaju da naprave uštede, smanje ili spriječe korupciju.

"Činjenica je da nam neke procedure prave probleme, treba tražiti neku vrstu nekog dijela gdje bi imali izuzeća za ovakve stvari od društvenog značaja – grijanje školskih i zdravstvenih ustanova je prioritet", naveo je Damjanović.

Bonus video: