SDP: Ministarstvo prosvjete što prije da omogući nesmetano funkcionisanje nastavnog procesa

Zeković navodi i da problem sa neadekvatnim grijanjem, usljed pravilnika koji potrebe utvrđuje po broju učenika, a ne prostora koji je potrebno zagrijati, traje više godina, a da se sada došlo u fazu da krajem novembra grijanja nema uopšte

2029 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Ministarstvo prosvjete da što prije omogući nesmetano funkcionisanje nastavnog procesa, koji je obustavljen jer nije obezbijeđeno grijanje, "a kako djeca ne bi trpjela zbog nečijeg nerada i nesposobnosti".

"Tek nakon što se omogući nesmetano odvijanje nastave doći će na red utvrđivanje odgovornosti za propust koji za posljedicu ima paralisanje nastavnog procesa", kazao je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

Zeković navodi i da problem sa neadekvatnim grijanjem, usljed pravilnika koji potrebe utvrđuje po broju učenika, a ne prostora koji je potrebno zagrijati, traje više godina, a da se sada došlo u fazu da krajem novembra grijanja nema uopšte.

"Pozivamo Ministarstvo da odgovori na upit cjelokupne javnosti i informiše prije svih učenike i roditelje kada će konačno omogućiti nastavak procesa nastave. Ko snosi odgovornost zbog činjenice da je djeci onemogućeno da pohađaju časove i šta se trenutno radi da se problem riješi", piše u saopštenju.

Bonus video: