Jakić: Jokovićevo ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela nije u duhu sa evropskim vrijednostima

Jakić je napomenuo da je Opština Šavnik 22. juna uputila dopis Ministarstvu na čijem je čelu Joković, u kojem, kako kaže, navode probleme sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači u Šavniku, "a na koje ni poslije punih pet mjeseci nije stigao odgovor"

4367 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela od strane potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića, nije u duhu sa evropskim vrijednostima.

To je ocijenio predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić reagujući na jučerašnje navode Jokovića da ga je "Jakić napao", jer je kako kaže u nedjelju bio u štabu koalicije "Za budućnost Šavnika" u tom gradu.

Jakić je kazao da "za razliku od mandata gospodina Jokovića, kome je izglasano nepovjerenje, moj mandat i dalje traje".

"Drugo, dolazak gospodina Jokovića u svojstvu "lidera" partije koja se zalaže za evropske vrijednosti sam problematizovao upravo zato što se radnje koje u toj partiji sprovode razlikuju od evropskih vrijednosti koje tvrde da baštine. Naime, ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela sasvim izvjesno ne pripada tim vrijednostima", navodi se u reagovanju.

Jakić je podsjetio javnost da je "nosilac liste SNP-a jedan o onih koji su se "prepisali" pred izbore".

"Pa želim da ga upitam da li je i njemu onemogućeno da glasa? Ili još bolje, neka gospodin Joković javnost informiše da li su ova lica sa liste SNP-a 30. avgusta glasala u Šavniku: nosilac liste - Gavrilo Cerović, Milena Ašanin, Velimir Aleksić, Jasmina Perović, Ivana Mikić, Milan Glomazić I Darko Karadžić", stoji u saopštenju.

"Evo da pomognem u utvrđivanju činjenica: ovo su datumi kada su navedena lica prijavljena u Šavniku: Gavrilo Cerović 14.01.2022, Jasmina Perović 12.09.2022, Ivana Mikić 05.04.2022, Darko Karadžić 22.09.2022, Milena Ašanin 20.09.2022, Velimir Aleksić 28.04.2022, i Mitar Glomazić 13.09.2022", dodaje se.

Jakić je napomenuo da je Opština Šavnik 22. juna uputila dopis Ministarstvu na čijem je čelu Joković, u kojem, kako kaže, navode probleme sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači u Šavniku, "a na koje ni poslije punih pet mjeseci nije stigao odgovor".

"Ovim putem na to podsjećamo u uvjerenju da državna administracija izvršava svoje obaveze bez obzira na aktuelne politička i partijska dešavanja. Naši poljoprivrednici moraju da proizvode bez obzira na to ko vrši vlast u opštini ili državi i očekujemo da oni koji odlučuju to moraju imati kao visok prioritet, kako u razumijevanju vršenja vlasti, tako i u njenom sprovođenju", poručio je Jakić.

Bonus video: