Rakočević: Izabraćemo jednog sudiju US ako se utvrdi tačan datum izbora i povuče Zakon o predsjedniku

Na pitanje da li će se DPS oglušiti na preporuke Venecijanske komisije i Evropske komisije o sudijama, najavio je da će se danas oglasiti sa konkretnom ponudom

26118 pregleda 53 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević saopštio je da je ta partija spremna da izabere jednog sudiju Ustavnog suda (US) pod uslovima da se utvrdi tačan datum izbora i da se povuče Zakon o predsjedniku.

Rakočević je na pres konferenciji odgovarajući na pitanja novinara da li će se DPS oglušiti na preporuke Venecijanske komisije i Evropske komisije o sudijama, najavio da će se danas oglasiti sa konkretnom ponudom.

"Ako te racionalne uslove za izlazak iz krize, koji su u skladu sa društvenim interesima, prihvate i sjednemo da razgovaramo, glasaćemo za jednog sudiju. Iako je proces na odboru bio veoma netransparentan i nije bio u skladu sa Ustavom", kazao je on.

Rakočević je rekao da su spremni već u ponedjeljak da izaberu jednog sudiju, a ako je potrebno više vremena za dogovor, onda neka se odloži sjednica parlamenta.

Bonus video: